Nickerie.Net, vrijdag 27 januari 2006  


Duurzame landbouw vindt ingang met hulp VN

PARAMARIBO, 26 jan – Duurzame landbouw krijgt in het binnenland een extra impuls met hulp van het VN Ontwikkelingsprogramma, UNDP. Er is zeventig duizend dollar vrijgemaakt voor twee gemeenschappen, die binnenkort aan de slag kunnen met vernieuwende technieken. De bedoeling is uiteindelijk de mensen te helpen om zichzelf te helpen.

Het is de drijfveer achter Global Environment Facility, GEF, het fonds dat geld beschikbaar stelt voor milieuvriendelijke activiteiten. In beide gemeenschappen in het binnenland is dringend behoefte aan verandering van landbouwmethoden. “Het gaat erom veranderingen teweeg te brengen, echte veranderingen en daar kunnen alleen mensen voor zorgen”, zegt UNDP-vertegenwoordiger Ibong Halstrup.

Ze heeft de samenwerkingsovereenkomsten getekend met minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. De nieuwe methoden moeten het afstappen bevorderen van de traditionele monocultuur. Er worden tegelijkertijd meerdere doelen gediend. Behalve een betere grondbewerking, kan ook de productie omhoog en komt er meer variatie in het plaatselijke dieet.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,26/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics