Nickerie.Net, maandag 30 januari 2006  


Certified diploma’s van belang met CSME

Ashwin Lieveld

 

Nickerie - Computerbedrijf Hencom Trade heeft onlangs in Nickerie certificaten uitgereikt aan zeven cursisten die de eerste computer cursus, die het bedrijf in Nickerie heeft verzorgd, met goed gevolg hebben doorlopen. De uitreiking van de certificaten vond plaats op het district-commissariaat in tegenwoordigheid van district-commissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar.

 

Dc Shankar wees in een korte speech op het belang van de informatie technologie in deze tijd. Directeur Michael Noersaliem van Hencom zei dat voorkomen moet worden dat er wildgroei ontstaat in het computer gebeuren in Suriname. Noersaliem zegt dit de afgelopen periode in Suriname te hebben geconstateerd. Iemand die een beetje Windows kent en een paar computers heeft begint dan een computerschool of een cybercafe. Hij vraagt zich af wat de standaarden zijn waaraan zo een bedrijf zich moet houden. Vandaar dat Hencom Trade het curriculum van Microsoft, een van de computer giganten, heeft overgenomen en gepresenteerd.

 

Het examenbureau van Microsoft is ook naar Suriname gehaald en het bedrijf heeft Microsoft certified studies geďntroduceerd in Suriname. ”Om te overwinnen in de Caricom Single Market and Economy (CSME), waarbij niet alleen goederen en diensten worden geproduceerd, maar ook human capital, moeten wij ook op het niveau van de landen in de regio zijn om te kunnen 'concurreren”, zei Noersaliem. Dit omdat de buitenlandse bedrijven met internationale eisen komen, legt hij uit. Zowel Noersaliem als de dc riepen de geslaagden op om het niet bij dit certificaat te laten maar verder te gaan met hun computer studie en zich zelf internationaal te laten certificeren. De geslaagden volgden de onderdelen Autocad en A+ pc technician. De lessen werden verzorgd in de computer centre van de Sitalsinghschool. Binnenkort gaat Hencom Trade met de tweede training van start in Nickerie.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,23/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics