Nickerie.Net, maandag 30 januari 2006  


Minister Fernald onder de indruk van operatie ‘waakzaam’

Ashwin Lieveld

 

Nieuw Nickerie - “Ik ben diep onder de indruk van deze operatie want deze operatie kan alleen maar goed verlopen als jullie je best doen”, aldus minister Ivan Fernald van Defensie tegenover de deelnemers gistermorgen in het prof. dr. Ali Kazerne te Margarethenburg in het distrikt Nickerie. De minister was op werkbezoek in Nickerie en zijn bezoek had tevens te maken met de training voor officieren, genaamd operatie ‘Waakzaam’, die op zondagavond 22 januari in het district van start ging en tot vrijdag heeft geduurd.

 

De bewindsman sprak voor de kazerne in Nickerie studenten toe die als onderdeel van de training werden ingezet om demonstraties te houden. De demonstranten werden op gegeven moment door de militairen verhinderd om hun bestemming te bereiken. De training houdt namelijk ook in dat de militairen zonder geweld dit soort situaties oplossen.

 

De minister hield de studenten voor dat de militairen bezig zijn met een oefening. “Deze oefening is nodig omdat ze in staat moeten zijn om ons allemaal te beschermen. Het is een peace-keeping oefening en ze zijn hier om met zachte dwang vrede af te dwingen”. Minister Fernald toonde zich bijzonder trots over de manier waarop de 300 studenten van de Scholengemeeschap Nickerie hebben geparticipeerd aan de training. De bewindsman noemt de operatie overweldigend en vindt dat de spontaniteit van de studenten maakt dat de oefening de werkelijkheid benadert.

 

Dit betekent volgens Fernald dat er op deze manier het doel van de oefening bereikt kan worden op deze manier. Gedurende de training kwamen diverse aspecten aan de orde. Op de gemeenschap werd een beroep gedaan haar medewerking te verlenen. In het district was de aanwezigheid van het groot aantal militairen opvallend. De hele dag waren militaire voertuigen en ander militair materieel te zien. Zelfs een pantserwagen was naar Nickerie gedirigeerd voor operatie ‘Waakzaam’. Op het programma waren ook programma-onderdelen te water.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,23/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics