Nickerie.Net, dinsdag 31 januari 2006  


Binnenstad van Nieuw Nickerie wordt opgeschoond

Richenel Small

 

NIEUW NICKERIE – Zoals aangekondigd, is gisteren in Nickerie van start gegaan een schoonmaakactie onder leiding van districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar van Nickerie, waarbij petflessen, blikken en ander plastiek afval worden verwijderd vanuit de binnenstad van Nieuw Nickerie. Ook de andere gebieden in het district zullen een beurt krijgen.

 

De dc had de vorige week geïrriteerd gesproken over het gedrag van de mensen die het afval langs de straten en in trenzen en kanalen gooien. De actie zal tot en met 30 januari duren en dc Shankar heeft een beroep gedaan op de bevolking van Nieuw Nickerie en omgeving om hun medewerking te verlenen en mee te werken dat de flessen die overal, in goten, op bermen, op straat en de lozingen liggen en drijven, op een ordentelijke wijze opgehoopt worden zodat ze makkelijk opgehaald kunnen worden.

 

De schoonmaakcommissie die door de dc was geïnstalleerd blijft nog in dezelfde samenstelling, zei Shankar. De leiding is bij het hoofd van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), Antonius Winter, en nagenoeg alle ministeries zijn erin vertegenwoordigd. De burgervader heeft de gemeenschap op om het district niet meer te vervuilen door hier en daar met vuil te gooien. Shankar stelde sancties in het vooruitzicht aan degenen die zich schuldig maken hieraan. Hij wilde niet ingaan op wat de sancties zullen inhouden. “Het gaat erom dat wij Nickerie uiteindelijk schoon krijgen”, zei Shankar die duidelijk misnoegd is over de manier waarop men over straat met vuil, in het bijzonder plastic vuil gooit.

 

Ook op het bedrijfsleven heeft de burgervader het beroep gedaan om daar waar nodig medewerking te verlenen. Antonius Winter, coördinator van de schoonmaak commissie zei eerder tegenover TIMES dat iedereen verantwoordelijk is voor alle vuil in zijn omgeving. Indien er petlessen en blikken in de trenzen voor iemands huis zijn, dient men deze op te scheppen uit het water en netjes op een hoop te zetten. Volgens Winter zal niet alleen plastic vuil worden opgeruimd maar ook blikken en ander soort vuil. Hij hoopt dat de bevolking -net als de actie van vorig jaar- gevolg geeft aan de oproep, zodat Nickerie er binnenkort schoon uit kan zien.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,23/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics