Nickerie.Net, maandag 06 februari 2006  


Chinezen luidden jaar van de hond in

Ashley Lieveld, 30-01-2006

 

Nickerie - Het Chinees nieuwjaar valt elk jaar op de eerste dag van de maan van de Chinese jaartelling en wel tussen 21 januari en 20 februari. Dit jaar, 2006, is het Chinees nieuwjaar dan ook gevierd op 29 januari en hebben chinezen overal ter wereld gisteren het jaar van de haan afgesloten en het jaar van de hond ingeluid.

 

Zoals jaarlijks het geval is vierden ook de chinezen in Nickerie het nieuwjaar op de traditionele wijze, het afschieten van een meterslange pagara, waarna er lekker werd gegeten en gedronken in de Chinese club, Fa Fiauw Foei Kon, aan de Waterloostraat met familieleden en genodigden.

 

Alvorens daartoe werd overgegaan werden de aanwezigen toegesproken door districtscommissaris Bhagwat Shankar. In het chinees jaar is dit nieuwe jaar dat zij gisteren hebben welkom geheten, het jaar 4703. Dit jaar staat in het teken van de hond. De hond heeft typische kenmerken zoals trouw, eerlijkheid en geduldzaamheid.

 

Dc Shankar haalde in zijn toespraak de geschiedenis aan van de komst van de chinezen in Suriname, nu bijkans 153 jaar geleden. Hij wees erop dat deze bevolkingsgroep reeds geÔntegreerd is in onze samenleving en in alle facetten van het sociaal-maatschappelijk economisch leven zich manifesteren. Shankar sprak de hoop uit dat het jaar van de hond economische, maar in het bijzonder financiŽle vooruitgang mag brengen zodat aan het eind van het jaar van een gezegend jaar mag worden gesproken.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,30/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics