Nickerie.Net, maandag 30 januari 2006  


KKF Nickerie speelt in op behoefte aan informatie over CSME

Richenel Small

 

NIEUW NICKERIE -  Op vrijdag 27 januari heeft in Nieuw Nickerie een lezing plaatsgevonden over de Caribean Single Market and Economy (CSME) en het doel daarvan. De lezing werd georganiseerd door de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en werd verzorgd door Caricom deskundige Roy King van het ministerie van Handel en Industrie. Namens de KKF was in het rijstdistrict de ondervoorzitter, Max Man A Hing,  aanwezig.

 

Volgens Richenel Small die de KKF-in Nickerie vertegenwoordigt, zijn er tal van onduidelijkheden met betrekking tot CSME, waarmee hij dagelijks geconfronteerd wordt, hetgeen de directe aanleiding was voor het organiseren van de lezing. De eerste doelgroep was derhalve het lokale bedrijfsleven, waarbij in de eerste plaats gedacht werd aan importeurs en exporteurs. Volgens hem schijnt voor de doorsnee Nickeriaan nog niet duidelijk te zijn wat ons als land te wachten door de toetreding tot CSME. Daarom was de lezing toegankelijk ook voor andere groepen, waaronder studenten. Ook overheidsfunctionarissen, zoals militaire politie, douaneambtenaren en ambtenaren op het ministerie van Arbeid, die direct met de gevolgen van de nieuwe situatie per 1 januari zullen moeten omgaan, waren aanwezig. De presentatie werd gehouden in de vergaderzaal van Hotel Concord aan de Wilhelminastraat.

 

TIMES sprak eerder in verband met de toetreding van Suriname tot de Caricom Single Market (CSM) per 1 januari 2006 ook met diverse personen en na deze gesprekken is het overduideijk dat velen zeggen nooit ervan gehoord te hebben, een andere groep zegt er wel over gehoord te hebben maar weet niet wat het is of allemaal inhoudt. Bij zijn recent bezoek aan Nickerie op vrijdag 6 januari merkte de minister van Justitie, Chandrikapersad Santokhi, dat wij zijn ineens toegenomen met gemeenschap van meer dan vijf miljoen burgers door de toetreding tot de Caricom Single Market en nu ook officieel Caricom burgers zijn. De minister haalde aan dat in dat kader de politie nu moet afstappen van Community policing en moet overgaan naar international policing. De bewindsman legde toen uit dat met heel wat zaken nu rekening gehouden moet worden.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,27/01/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics