Nickerie.Net, zondag 05 februari 2006  


Bouterse weer weggestemd uit Defensie

door Eric Mahabier, 04/02/2006

Paramaribo - NDP-fractielid Desi Bouterse is dinsdag in een huishoudelijke vergadering uit de ad hoc commissie Defensie weggestemd. Deze commissie staat los van de vaste commissie en is ingesteld om de begrotingsbehandeling voor te bereiden. De oppositie nam niet deel aan de stemming. Omdat het hier gaat om de voorzitter van de partij, laat de NDP de zaak niet zomaar liggen en komt vanmiddag in een structurenvergadering bijeen om de te ondernemen stappen te bespreken. Het voor een tweede maal wegstemmen uit de Defensie-commissie, ligt de NDP zwaar op de maag.

"Ze maken misbruik van hun meerderheid en denken de baas van de assemblee te zijn," zegt NDP-fractieleider Jennifer Geerlings-Simons aan de Ware Tijd. "Ik wil over niemand de baas zijn. Ik ben baas over mezelf, mijn honden en mijn huis," antwoordt Nieuw Front-fractieleider Otmar Rodgers haar hierop. In afzonderlijke gesprekken met de Ware Tijd raken beiden in een woordentwist over "het baas zijn".

Simons verklaart dat Rodgers onlangs in het parlement geprobeerd heeft het NDP-assembleelid Andre Misiekaba te beletten een huishoudelijke vergadering bij te wonen. Rodgers vond dat Misiekaba niet volgens de voorschriften van het parlement gekleed was en probeerde daar door een stemming een stokje voor te steken. Ernstige protesten van de oppositie heeft Rodgers daarvan kunnen weerhouden. "Die man was volgens de voorschriften gekleed, hij was in culturele kleding."

Simons vindt dat de coalitie misbruik maakt van haar meerderheid, omdat deze meerderheid bedoeld is om ondersteuning te geven aan het regeringsbeleid, "maar niet om baas te spelen in de assemblee". Rodgers ziet het wegstemmen van Bouterse als een spelregel van de democratie. Simons vindt dat de coalitie met haar meerderheid precedenten in het parlement aan het scheppen is. "Bouterse heeft de meeste stemmen van al die 51 assembleeleden en je weerhoudt hem ervan om optimaal te functioneren."-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd

,04/02/2006  

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics