Nickerie.Net, maandag 06 februari 2006  


Journalisten veroordelen moord Guyanese collega

door Ivan Cairo

Paramaribo - In de regio is geschokt en met grote verontwaardiging gereageerd op de moord op de Guyanese tv-presentator Ronald Waddell (57). In een verklaring zegt de Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM) dat Waddle’s dood "een grote klap is voor het beroep en de vrede en veiligheid die alle landen in de regio nastreven".

De Guyanese regering wordt opgeroepen alles in het werk te stellen opdat journalisten zich onder de huidige omstandigheden niet bedreigd voelen bij het uitoefenen van hun beroep.

" De ACM ziet uit naar een expliciete geruststelling vanuit de staat op dit stuk", schrijft voorzitter Dale Enoch.

Waddell is vorige week maandagavond voor zijn huis doodgeschoten door twee mannen die gewapend waren met machinegeweren. In de jaren tachtig was hij journalist bij de overheidskrant Guyana Chronicle en voor zijn dood presentator van een talkshow. Waddell leverde in zijn programma regelmatig stevige kritiek op de PPP-regering. Hij was lid van de oppositiepartij PNC en in 1997 zelfs kandidaat voor het parlement. Recentelijk werd zijn programma Taking Care of Business op HBTV Channel 9 uit de lucht gehaald nadat hij controversiële uitlatingen had gedaan. Naar verluidt zou hij zich in het verleden ook welwillend hebben uitgelaten over criminele bendes die vanuit de beruchte buurt Buxton de Guyanese hoofdstad onveilig maakten. Tijdens protestdemonstraties is Waddell vaker in aanraking gekomen met de politie.

Frappant is dat hij enorm veel kritiek had op het doodseskader dat zo’n twee jaar geleden een groot aantal personen, onder wie gezochte criminelen, heeft vermoord. Hij is nu op vrijwel identieke wijze waarop de moorden toen gepleegd zijn, doodgeschoten. Waddell is zaterdag onder grote publieke belangstelling in Georgetown gecremeerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,06/02/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics