Nickerie.Net, dinsdag 07 februari 2006  


Bewoners Nickerie bespaard van black outs

Nickerie - Bewoners van Nickerie zijn de afgelopen dagen opgeschrikt met bekendmakingen van de NV Energiebedrijven Suriname, (EBS), dat de stroomvoorziening in het district op gezette tijden onderbroken zou worden. De districtsbewoners zouden dus op gezette tijden te kampen hebben met black outs.

Deze bekendmakingen zijn donderdagavond via de lokale stations uitgezonden. De oorzaak van de stroomonderbrekingen zou zijn een tekort aan brandstof. Bedrijfsleider Overeem van de EBS in Nickerie bevestigde tegenover DBS dat deze bekendmaking was uitgezonden. Echter is deze maatregel voorlopig ‘on hold’ gezet, omdat het district op het laatste moment over de nodige brandstof zou beschikken. Echter kon Overeem geen antwoord geven hoe de levering van elektriciteit de komende dagen zal plaatsvinden. Het is hem nog niet bekend of deze optimaal zal kunnen geschieden. ‘Ik wacht op een antwoord uit Paramaribo,’ verklaarde hij tegenover de krant. DBS die vervolgens contact opnam met de EBS in Paramaribo, kreeg van de woordvoerder van de EBS, Kenneth Profijt, te horen dat er inderdaad een probleem dreigde te ontstaan in het district vanwege een tekort aan brandstof.

Het bedrijf zou geconfronteerd zijn met een tekort aan financiën om de prijs te betalen. Echter is dit probleem volgens Profijt gauw verholpen zonder dat de districtsbewoners ‘er wat van hebben gemerkt.’ Als dit probleem niet verholpen zou zijn, zouden de districtsbewoners in het afgelopen weekend inderdaad geconfronteerd worden met stroomonderbrekingen. Echter verzekerde Profijt dat de stroomvoorziening voor de komende dagen wel optimaal zal geschieden.

Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,07/02/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics