Nickerie.Net, dinsdag 07 februari 2006  


Granman Aboikoni op oriŽntatiebezoek in Nickerie

Nickerie - Vandaag brengen granman Belton Aboikoni van de Saramaccaners, hoofdkapitein Fonki, en gegadigden, een oriŽntatiebezoek aan Nickerie, samen met de voorzitter van de Progressieve Politieke Partij, Surindre Mungra. Het bezoek is geÔnitieerd door Mungra. Hij verklaarde tegenover DBS dat het voor het eerst in de historie is voorgekomen dat een granman een bezoek brengt aan het district, wat hij ook als een heel groot pluspunt ervaart. Gekoppeld aan het bezoek aan Nickerie zal er ook uitwisseling van informatie plaatsvinden over de rijstbouw.

Het binnenland wordt namelijk geconfronteerd met een nijpend tekort aan rijst. Verder is de prijs van consumptierijst heel fors gestegen in de verschillende dorpen. De bewoners van Asidonhopo, Botopasi, Guyaba en de resterende dorpen hebben zwaar te verduren van de gestegen prijs van consumptierijst. De delegatie van de granman brengt vandaag ook een bezoek aan het districtscommissariaat en diverse instellingen in het district.

Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,07/02/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics