Nickerie.Net, woensdag 08 februari 2006  


Française krijgt tweede leven met nieuw gezicht
door Kirsten Coenradie

 

AMIENS (Frankrijk) - Slechts haar mond beweegt in het verder maskerachtige gezicht. En mag haar stem monotoon klinken en het spreken haar moeilijk af gaan, dat ze kan praten en zelfs glimlachen is al veel meer dan Isabelle Dinoire vóór haar spectaculaire operatie, de eerste gezichtstransplantatie ooit ter wereld, kon. Gisteren trad de 38-jarige blonde Française die sinds 27 november vorig jaar als ‘de vrouw met de gezichtstransplantatie’ door het leven ging, tijdens een persconferentie in het ziekenhuis in Amiens uit de anonimiteit.

 

Isabelle Dinoire bedankt haar artsen en de familie van haar donor.

Ze vertelde hoe ze op 27 mei slaappillen had ingenomen ‘om haar ellende te vergeten’ en bewusteloos was geraakt. Haar hond had geprobeerd haar wakker te maken door haar te bijten, tot in haar gezicht aan toe. Toen Dinoire bijkwam en probeerde een sigaret op te steken, wilde deze niet tussen haar lippen blijven zitten. In de spiegel ontdekte ze dat ze de onderkant van haar gezicht kwijt was. Na haar ziekenhuisopname kon ze nog slechts met een masker op de deur uit. Ze bedankte haar artsen en vooral de familie van de donor die haar een nieuwe neus, mond en kin had gegeven. „Ondanks hun rouw en verdriet hebben ze iemand een tweede leven willen geven. Ik heb nu een gezicht zoals iedereen. Ik hoop dat dit een deur opent, ook voor anderen.”

 

    Dinoire wil nu weer een normaal leven gaan leiden.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

,07/02/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics