Nickerie.Net, donderdag 09 februari 2006  


Ebs begint met loadshedding in Nickerie - bedrijfsleven boos

Ashley Lieveld

 

Nieuw Nickerie- Vanwege een tekort aan brandstof is de Energie Bedrijven Suriname (EBS) vanaf 8 februari 2006 gestart met een loadsheddingsysteem in Nickerie. Dit houdt in dat de elctriciteitsvoorziening om de zes uren zal worden uitgeschakeld in de diverse gebieden in het district. Zo meldt het energie bedrijf in een persbericht.

 

Energie Bedrijven Suriname (EBS) - NickerieDe stroomvoorziening zal dagelijks tussen acht uur ’s morgens en twee uur s’ middags, en tussen acht uur ’s avonds en twee uur ’s ochtends worden uitgeschakeld. In Wageningen, Coronie en te Boskamp zal eveneens gerantsoeneerd worden en wel op hetzelfde tijdstip. De EBS doet een dringend op het volk, en in het bijzonder de klanten van de EBS rekening hiermee te houden en de persberichten te blijven volgen voor meer informatie. Branch-manager van de EBS in Nickerie, Brian Overeem, deelde Times desgevraagd mee dat gistermiddag om twee uur, in plaats van twaalf uur zoals eerder was bekendgemaakt, het loadsheddingsysteem in Nickerie is ingegaan. Het schema voor de rantsoenering in het district Nickerie ziet er tot vrijdag 10 februari alsvolgt uit:

Dagelijks van 8 uur ‘smorgens tot 2 uur namiddag en van 8 uur namiddag tot 2 uur voormiddag het gebied tussen Clara en Corantijnstrand, het gebied tussen Clara en Zeedijk en Nieuw Nickerie. Van 2 uur ’s middags tot 8 uur ‘s avonds en van 2 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s morgens het gebied tussen Clarapolder en Paradise alsook het gebied tussen Clara –en Henarpolder.

Het bedrijfsleven in Nickerie is niet te spreken over deze regeling die de EBS getroffen heeft om op brandstof van de turbines te bezuinigen. Handelaren en vooral industriëlen, zoals de pelmolenaars, vragen zich af als op deze manier de productie wordt gestimuleerd. Een stroomonderbreking van zes uur is volgens de zakenlui een hele achteruitgang in het productieproces en kost een bedrijf heel veel geld. “Wie gaat opdraaien voor lonen van personeelsleden die zes uur lang uit overmacht geen arbeid kunnen verrichten”, wilde een ondernemer weten. De maatregel van de EBS geldt voor onbepaalde tijd, zegt Overeem aan Times.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

 08-02-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics