Nickerie.Net, donderdag 02 maart 2006  


Rashied Doekhie voelt zich tegengewerkt

door Ashley Lieveld

Nickerie - De NDP parlementariër Rashied Doekhie is niet te spreken over het feit dat een zevental dozen met materiaal bestemd voor de brandweer van Nickerie, en afkomstig uit Nederland, al langer dan drie weken op de haven ligt en niet ingeklaard kan worden. In de dozen zit materiaal ter waarde van bijkans euro 4500.

Volgens Doekhie gaat het om een donatie door enkele vrienden van hem die in Nederland wonen en het vorig jaar in Nickerie vertoefden. Tijdens hun verblijf in Nickerie maakten zij een grote brand mee en zagen hoe ‘gehandicap’ de brandweer te werk ging. Ze beloofden toen bij terugkeer in Nederland iets voor de brandweer te doen.

“Wel nu de zaken zijn al gekomen, handschoenen, helmen......noem maar op, maar omdat men hoort dat ik het doe, duurt het een hele poos”, zegt een zeer gebelgde Doekhie. Hij hekelt het feit dat hij nu al langer dan drie weken bezig is om de dozen van de haven te krijgen. De parlementariër zegt zich niet te kunnen voorstellen dat er gratis materiaal komt voor het land, “een donatie voor de brandveiligheid en dan wordt je zo tegengewerkt, het kost je een bedrag van jewelste, je moet invoerrechten betalen, in de rij staan en al dat soort dingen, maar ik doe het toch voor Nickerie”.

De parlementariër onthulde tegenover Times dat er nu twee brandweerwagens op de haven in Rotterdam staan die eveneens als een donatie voor het rijstdistrict bestemd zijn. De twee voertuigen vertegenwoordigen volgens Doekhie een waarde van euro 48000 en worden geschonken door vrienden. Hij zegt aan de donatoren in Nederland te hebben doorgegeven om de verscheping van de voertuigen nog even vast te houden aangezien hij geen vrijstelling van invoerrechten kan krijgen. De brandweerwagens zouden hem iets van euro 5800 kosten om in te klaren.

 “Op gegeven ogenblik moeten deze mensen het gaan leren dat het niet meer kan dat zodra je iets als oppositie wil doen je wordt tegengewerkt”, aldus Rashied Doekhie.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.Net

,21-02-2006


Note: redactie Nickerie.Net

Naar aanleiding van het bovenstaande bericht heeft de redactie van Nickerie.Net uit haar archief enkele foto's gehaald van een grote brand in Nieuw Nickerie op 4 april 2005. Hierbij ging een supermarkt en een aangrenzend gebouw geheel verloren. Discotheek Zeppelin kon op het nippertje gered worden. Akhielesh Mahabier van Team Nickerie.Net was toevallig in de buurt en heeft een gedetailleerde fotoreportage gemaakt van deze brand en de bluswerkzaamheden van de brandweer. Hieronder enkele foto's van het optreden van de brandweer.

Brand supermarkt wordt geblust door een brandweerman vanuit het dak van het aangrenzend gebouw.

Brandweerman Clyde was eigenlijk met verlof maar schoot zijn collega's onmiddellijk te hulp in zijn vrijetijdskleding. Opdat moment kon hij alleen over een help en een zuurstofmasker beschikken.

Later kreeg Clyde een brand en hitte afwerende mantel toegereikt van zijn collega. Tot dat moment moest hij zichzelf af en toe nat spuiten om de hitte enigszins het hoofd te bieden.

Brandweerlieden op nauwelijks drie meter van de vlammen in actie. Echter zonder handschoenen. Het was niet duidelijk of voldoende handschoenen aanwezig waren of gewoon niet strikt werd gehouden aan de veiligheidsvoorschiften.

Discotheek Zeppelin en het gebouw erboven werden uit voorzorg ontruimd.

Clyde, de held van de dag, inspecteert nog de nabluswerkzaamheden.

De brandweer had deze brand niet optimaal kunnen blussen door gebrek aan water: de waterputten konden niet direct getraceerd worden; de slootjes in de omgeving waren snel droog en bovendien bleek een koppeling van een vollewatertank niet compatible te zijn met die van de brandweer.

Wellicht ten overvloede: de redactie van Nickerie.Net houdt zich buiten de tegenstellingen tussen de politieke partijen in Suriname.

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics