Nickerie.Net, woensdag 01 maart 2006  


Online flitsen mogelijk in Suriname

Nickerie - Spence Consult, een Nederlands innovatief bedrijf maakt het mogelijk online flitsen te introduceren in Suriname. Dit zegt Errick Spence, directeur van Spence Consult Suriname. Met Online flitsen is het mogelijk middels een geļntegreerde digitale camera, gekoppeld aan een draadloos/fixed netwerk (Telesur), online direct verkeersovertredingen (snelheidsovertredingen, roodlichtbewaking etc.) te fotograferen en de opgelegde sancties meteen naar de overtreders te adresseren.

Dit project is opgestart naar aanleiding van de toenemende aanrijdingen, die grotendeels ten gevolge zijn van het overschrijden van de maximale snelheid en rijden door het roodlicht (Bron: Inspecteur D.Ramkhelawan, Korps Politie Suriname, afdeling Vekeersvoorlichting onderwijs en Statistieken).

De heer Errick Spence zei tegenover DBS, dat dit project heel veel in het verkeersgedrag zal gaan veranderen. Zo haalde hij aan dat het voorkomen/vermindering van aanrijdingen/verkeersdoden met zeker 40% zal kunnen dalen. Ook zal zo een systeem de nu heersende verkeersonveiligheid terug kunnen dringen.

Een ander voordeel zal ook zijn dat de staat op korte termijn extra opbrengsten kan gaan genereren. Spence zei ook dat de huidige kosten dat gepaard gaat bij ongevallen drastisch verminderd zullen worden. Vaak genoeg wordt er hierover haast niet gesproken, terwijl die kosten er wel zijn. Het project dossier is volgens Spence reeds ingediend en het wachten is nu op de goedkeuring hiervan.

  

Middels een schets tekening wordt aangegeven hoe zo een flitssysteem in Suriname zou moeten fungeren.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,22/02/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics