Nickerie.Net, woensdag 01 maart 2006  


Skoertjie school Nickerie ontvangt computers

Nickerie - De O.S. Skoertjie gelegen in de Clarapolder, heeft onlangs van de heer Bidjai Jawalapersad een drietal computers in ontvangst mogen nemen. Jawalapersad, die zich niet lang terug oriŽnteerde op de school, zag dat de behoefte hiervoor aanwezig was. In overleg met schooldirecteur Girjakumar Dinai was afgesproken dat Jawalapersad alles in het werk zou stellen om via Nederland te komen aan computers voor de school.

Skoertjie school Nickerie ontvangt computers. Binnenkort pc cursus door leden van Team Nickerie.NetNaast de drie computers beschikt de Skoertjie school thans ook over een printer waarmee de leerkrachten voortaan ook hun werk kunnen uitprinten.

Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn de heer Jawalapersad zeer erkentelijk voor deze geste. Dinai gaf verder aan dat zij reeds lang aan de weg hadden getimmerd om ook computeronderwijs dichterbij de kinderen van de Clarapolder te presenteren, wat hen uiteindelijk ook is gelukt. De waarde van de schenking bedraagt duizend Amerikaanse dollars. Dinai, die al meer dan zeven jaren schoolhoofd is op deze school, liet verder los dat van de 304 leerlingen al ruim 100 leerlingen van de 4e, 5e en zesde klas reeds bezig zijn zich te verdiepen in het werken met de verschillende software pakketten.

Ook ligt er volgens de schooldirecteur in het verschiet dat er nog meer computers binnen niet al te lange tijd gedoneerd zullen worden aan de school, om zo doende een complete computer educatie centrum op te richten. De gesprekken hieromtrent zijn reeds gevoerd. Het wachten is nu op Telesur om de school ook te voorzien van een vaste telefoonaansluiting, zodat een online verbinding met de buitenwereld ook vanuit deze locatie gerealiseerd kan worden.

Dinai waardeert deze geste enorm en sprak de hoop uit dat ook anderen van de gelegenheid gebruik zullen maken om wat te doen voor deze school.

Binnenkort zullen vrijwilligers van de bekende Nickeriaanse website www.nickerie.net, met name Noer Khodabaks en Danny Jibodh,  pro deo praktische computertrainingen verzorgen aan de leerkrachten van deze openbare school. De gesprekken hierover zijn al vol opgang, aldus schooldirecteur Girjakumar Dinai. Danny Jibodh is sinds november 2005 in het bezit van CNT-certificaat (Certified National Trainer) op het gebied van Course Designing. Noer Khodabaks is een ervaren pc gebruiker, die dagelijks veel werkzaamheden verricht middels diverse office toepassingen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,22/02/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics