Nickerie.Net, woensdag 01 maart 2006  


Nickeriaanse voetbalcompetitie hervat na onderbreking van 3 weken

door Richenel Small

NIEUW NICKERIE- Na een stillegging van bijkans drie weken is de Nickeriaanse voetbalkompetitie op 12 februari hervat. Volgens Robby Tjin A Ton, kompetitieleider van de Nickerie Voetbal Bond (NVB), was de bond genoodzaakt de kompetitie te staken vanwege de slechte conditie waarin het speelveld verkeerde. Het heeft zo zwaar geregend dat het speelveld totaal onbespeelbaar was.

In overleg met de clubbesturen is nu besloten om direct van start te gaan met de finaleronde, waaraan 8 clubs zullen deelnemen. Aanvankelijk zou men deze ronde met 10 clubs afwerken, maar 2 clubs haakten af. De acht clubs die zullen meedingen om de hoogste titel van de NVB zijn: Zeedijk, Paradise, PSV, Robinhood, De Ster, Zwaluw, Prakash en Jai Kisan. Er zal slechts een ronde worden gespeeld en de winnaar zal gekroond worden als kampioen, terwijl de nr. 2 semi-kampioen zal worden. Beide clubs zullen daarna worden ingeschreven voor deelname aan het interdistrictentoernooi van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), welke de mogelijkheid geeft om te promoveren naar de topsectie van deze overkoepelende organisatie.

Volgens Robby Tjin A Ton heeft het NVB bestuur in de gedwongen rustperiode niet stilgezeten, maar hebben er verbouwingen plaatsgevonden Zo is gewerkt aan adequate behuizing van de arbiters en is ook in aanbouw een apart toiletruimte voor vrouwelijke stadionbezoekers.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.Net

,01-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics