Nickerie.Net, donderdag 02 maart 2006  


Goede perspectieven aquacultuur combinatie rijst en vis

Paramaribo - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, (LVV), heeft in de districten Commewijne en Nickerie proeven uitgezet met kleine agrariŽrs om te komen tot klein aquacultuur met een combinatie van rijst en vis. Dit zei LVVís minister Stanley Raghoebarsingh aan verslaggevers. De bewindsman is niet te spreken over de wijze zoals het nu toegaat waarbij kwi kwiís uit de rijstvelden worden geconsumeerd.

Het is niet verstandig omdat bij de rijstteelt gebruik wordt gemaakt van chemicalien, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ragahoebarsingh vertelde dat het ministerie bij de proeven op een dusdanige wijze met chemecalien te werk gaat, waarbij een deel van de rijstaanplant en rijstvelden wordt vrijgehouden voor kwi kwiís. De proeven in Nickerie verlopen vlot en bevinden zich in de tweede fase. Als zaken op deze wijze doorgaan, kunnen landbouwers met kleine lappen rijstgrond zelfs besluiten over te gaan tot kwi kwiteelt. In Commewijne moet nog even worden bekeken wat uit de bus komt. In ieder geval ziet het er goed uit voor wat de klein aquacultuur in ons land betreft, zegt de bewindsman.

Boven

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,02-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics