Nickerie.Net, donderdag 02 maart 2006  


Bloedbad Guyana vermoedelijk bende-oorlog

door Ivan Cairo, 01/03/2006

Paramaribo - Politie in Guyana houdt er ernstig rekening mee dat het bloedbad van zondagavond nabij Georgetown te maken heeft met een afrekening in de onderwereld. Dat zegt een bron in Georgetown aan dWT.

Ook wordt gesuggereerd dat het een oorlog betreft tussen twee rivaliserende brandstofsmokkelbendes. Het bloedbad zou verder bedoeld zijn om een signaal te sturen naar criminele tegenstanders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Eerder op de dag (zondag) hadden politie en douane na een wilde achtervolging en beschieting op de Demerararivier een boot aangehouden , die een grote hoeveelheid smokkelbrandstof aan boord had. In een verklaring zegt de Guyanese politie hard te zullen optreden tegen de daders.

Acht personen,onder wie twee bejaarden zijn zondagavond in een buitenwijk van Georgetown, doodgeschoten door gangsters. Vier anderen raakten gewond. Het bloedbad in Agricola begon rond 10 uur 's avonds toen 15 zwaar bewapende en in het zwart geklede mannen een pompstation aanvielen. Kort daarvoor hadden ze enkele roadblocks opgeworpen .

Bij het tankstation werden drie buitengewoon agenten van politie in dienst van een particulier bewakingsbedrijf doorzeefd met kogels. Het drietal was afgekomen op een melding, dat op het station een roofoverval werd gepleegd. Passerende voertuigen werden in het wildeweg beschoten, waarbij verschillende personen gewond raakten. Een automobilist, die werd geraakt, stierf maandagmorgen in het ziekenhuis. Op hun terugtocht door de wijk schoten de bandieten nog vier personen dood. De vrouw (31) van een zakenman werd in bijzijn van haar 6-jarige dochter door het hoofd geschoten, omdat de mannen haar echtgenoot niet thuis aantroffen. Haar lijk en het huis werden vervolgens in brand gestoken. Een bejaarde man en vrouw werden vermoord, nadat hun kleinzoon voor de gangsters op de vlucht was gegaan. Hun lijken werden op een bed gelegd en vervolgens werd dit in brand gestoken. Het met kogels doorzeefd ontzield lichaam van de kleinzoon werd maandagmorgen achter het schoolgebouw achter de woning van het vermoord echtpaar door scholieren gevonden.-.

Bron/Copyright:

,02-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics