Nickerie.Net, donderdag 02 maart 2006  


Springvloed veroorzaakt enorme schade in Paradise

NIEUW NICKERIE - Volgens de Ware Tijd werd dinsdagavond Paradisevoor de tweede keer in een korte periode getroffen door een springvloed, door het nauwelijks functioneren van de waterkerende dam achter de percelen langs de Nickerierivier. Bewoners en winkeliers hebben hierdoor grote schade opgelopen.

Springvloed veroorzaakt enorme schade in Paradise“De schade is enorm, we zijn bezig alles op te ruimen en te inspecteren. Wat niet meer goed is, zal worden weggegooid, omdat goederen die op de vloer waren geplaatst ook zijn getroffen door het rivierwater en niet meer te verhandelen zijn”, zegt winkeleigenaar Zhong Zhong te Paradise. Zijn ijskasten en diepvriezers zijn ook kapot. Dit keer was het water meer dan een halve meter hoog en drong zelfs door tot in zijn slaapkamer. De winkelier moest zijn kinderen bij een familielid onderbrengen in Nieuw Nickerie. De schade van winkeleigenaar Faizel Kalidien loopt in de duizenden Surinaamse dollars: “Ik heb alleen in mijn supermarkt een schade van ongeveer 7.000 Surinaamse dollar. Nu blijkt dat ook de vloer van het gebouw verzakkingen vertoont. Die schade kan ik nog niet vaststellen.”

De gezondheidszorg had er ook danig onder te lijden: dokter Ishwardath Thakoer kon zijn huis niet uit en kon daarom geen patiënten ontvangen in zijn polikliniek. Keshandew Ramsamoedj die langer dan twintig jaar op Paradise woont, heeft nog nooit eerder zo een springvloed meegemaakt. Volgens hem wordt deze dam helemaal niet onderhouden door de overheid. Hij stelt het ministerie van Openbare Werken (OW) verantwoordelijk voor de schade die de bewoners en winkeliers als gevolg van de overstroming hebben geleden, omdat het in gebreke is gebleken de dam te verhogen. “Hoe klein dan ook, wij zijn bereid een bijdrage te leveren voor een structurele aanpak voor dit probleem”, zegt Ramsamoedj.

De Ware Tijd kon geen reactie van het ministerie van Openbare Werken sectie Nickerie krijgen, omdat niemand bevoegd zou zijn iets te vertellen aan de media. Van de secretaresse van OW-minister Ganeshkoemar Kandhai vernam de krant dat de bewindsman in RVM-verband vergaderde en dat hij pas de volgende dag op kantoor aanwezig zou zijn.-.

Bron/Copyright:

,02-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics