Nickerie.Net, zaterdag 04 maart 2006  


Energievoorziening Nickerie, Coronie, Wageningen gegarandeerd

Paramaribo - De inkomsten die de EBS uit de abonnementen heeft, zijn volgens minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, (NH), nog steeds minder dan de kosten van de brandstof. De regering is drukdoende de tarievenstructuur bij de EBS te bekijken. Zodra daarover meer duidelijkheid bestaat, zullen met de deskundigen maatregelen worden getroffen die noodzakelijk zijn om de energievoorziening veilig te stellen.

Vooralsnog heeft de regering besloten om de energievoorziening in Nickerie, Coronie en Wageningen veilig te stellen en heeft de twee bedrijven, Staatsolie en de EBS, aangemaand om met elkaar op bedrijfstechnische wijze afspraken te maken ten aanzien van de levering van brandstof van Staatsolie aan EBS. Op dit moment worden de tekorten van die districten opgevangen via de middelen van de overheid.

Het is volgens de minister niet de intentie van de regering om Staatsolie in problemen te brengen. Hij wijst erop dat Staatsolie een staatsbedrijf is en de overheid recht heeft op een deel van de winst, waardoor zij kan beslissen om daaruit zo een voorziening te treffen. ĎNiet dat wij komen aan de middelen van Staatsolie. Het bedrijf is in ontwikkeling en moet constant doorgaan met het plegen van investeringen.í Minister Rusland wilde zich niet uitspreken over de lening die de EBS onlangs heeft genomen bij de RBTT bank. Het onderzoek dat de Clad-deskundigen momenteel doen naar de financiŽle rapporten van het bedrijf, moet dat uitwijzen.

De bewindsman zegt dat de deskundigen de ruimte moeten krijgen om hun werk te doen en hij wilde op grond daarvan geen uitspraken doen over de financiŽle positie van de EBS. Hij verwacht wel dat er op korte tijd transparantie komt over het financieel beleid bij de EBS. De minister zegt verder niet de indruk te willen wekken als zouden er zaken verkeerd gaan bij de EBS. Op dit moment concentreert hij zich op de tarievenstructuur om ervoor te zorgen dat zij die middelen heeft om een goede voorziening van energie met redelijke tarieven te garanderen aan de bevolking.

Sheila Mijnals

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,03-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics