Nickerie.Net, zaterdag 04 maart 2006  


PN- buschauffeurs brengen zonder toestemming hoger tarief in rekening

Paramaribo - Buschauffeurs die de route Paramaribo - Nickerie (PN) onderhouden, maken zich vaker schuldig aan het uitbuiten van passagiers. Ze schromen er niet voor SRD 15 en SRD 20 te vragen voor een rit per persoon, terwijl het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, (TCT), het tarief bepaald heeft op SRD 13 en SRD 10. Ze verhogen het tarief wanneer blijkt dat niet alle stoelen bezet zijn.

Zulks is echter tegen de regels van TCT. Zelfs als een stoel onbezet is, worden de 29 passagiers in de bus onder druk gezet te betalen voor de lege plaats. Dit gebeurt vaker wanneer het de laatste bus is die voor die dag moet vertrekken naar Nickerie of naar Paramaribo. Als de passagiers weigeren te betalen voor de lege stoel, vertrekt de buschauffeur simpelweg niet. De gedupeerde passagiers moeten dan maar de volgende dag vertrekken.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,03-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics