Nickerie.Net, donderdag 09 maart 2006  


Nickerie.Net News Photos

met dank aan Mike Lappy

<<

<

>

>>

Air Pullmantur schiet vleugellamme SLM te hulp

SLM Vleugellam

Paramaribo - Air Pullmantur zal vanaf woensdag tot nader order vluchten voor de SLM uitvoeren tussen Amsterdam en Paramaribo. De Spaanse luchtvaartmaatschappij is hiervoor bereid gevonden, nadat de SLM Boeing 747-300 zaterdag op Schiphol zwaar beschadigd raakte tijdens de sleep van de slurf naar het platform.

De in de staart bevestigde linkerachtervleugel, essentieel voor de besturing van de kist, kwam in botsing met een mobiele KLM-hoogwerker die in de verboden zone stond geparkeerd. Voorzichtige schattingen wijzen op een schade van een miljoen US dollar. “We zijn met juristen bezig na te gaan bij wie we de schade kunnen claimen. Vast staat wel dat Globe Ground Services aansprakelijk wordt gehouden,” zegt SLM-directeur Henk Jessurun. Hij benadrukt dat de kosten van deze overmachtsituatie hoger zullen uitvallen als het inhuren van de Boeing 747-300 van Air Pullmantur wordt meegenomen. Het toestel wordt in zijn geheel ingehuurd ,met bemanning, omdat het om een tijdelijke situatie gaat. Het uitvallen van het toestel is een zware klap voor de SLM, vooral met het opengooien van de markt over minder dan twee maanden in het vooruitzicht. Jessurun spreekt van een enorme tegenvaller, die een nationaal karakter draagt. Echter wordt geen enkele concessie gedaan in verband met de veiligheid van het vliegtuig. De SLM-topper wenst dat de KLM-technici samen met die van zijn bedrijf daarom in alle rust de schade inventariseren en hoopt op begrip van het publiek. Hij verzekert dat de SLM-vluchten op de gebruikelijke wijze voortgang zullen vinden totdat het eigen vliegtuig wederom kan worden ingezet. De KLM, die ruim drie weken geleden om soortgelijke redenen ook al een toestel uit de roulatie haalde, voert vandaag de uitgestelde SLM-vlucht van gisteren uit. Jessurun weet niet hoe lang de kist uit de roulatie zal zijn.-.

Bron/Copyright:

Team Nickerie.Net / dwt

,06/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics