Nickerie.Net, woensdag 08 maart 2006  


Guptar tijdelijk op vrije voeten

Dubbel feest voor de jarige industrieel

door Reena Luchmun

Paramaribo - Shyam Guptar, de van cocaÔnesmokkel verdachte rijstmagnaat, is op vrije voeten. Zijn voorlopige hechtenis is gisteren voor onbepaalde tijd geschorst. Guptar mocht naar huis, maar dient bij de volgende behandeling van de zaak op 11 april weer in de rechtszaal aanwezig te zijn. De schorsing van de voorlopige hechtenis is door rechter Krishnapershad Pultoo verleend op voorwaarde, dat de verdachte zich aan enkele afspraken houdt.

De voorwaarden zijn vervat in een beschikking en omvatten onder meer het ter beschikking stellen van het reisdocument van de verdachte aan Justitie. Guptar mag zich niet zonder toestemming van de officier van justitie, Carmen Rasam, buiten Paramaribo begeven. Voorts dient hij zich dagelijks telefonisch te melden bij de narcoticabrigade. Het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis is door de verdediging, bestaande uit Gerold Sewcharan en Irwin Kanhai, gedaan. De reden voor dit verzoek ligt in het feit dat hun cliŽnt, die reeds langer dan ťťn jaar in voorarrest zit, grote financiŽle schade heeft geleden gedurende deze periode.

Nu de voorlopige hechtenis geschorst is, zal de zakenman weer in staat zijn om zijn economische belangen te behartigen. De verdediging heeft de gevraagde stukken, waaruit moet blijken dat Guptar werkelijk financiŽle schade geleden heeft door zijn opsluiting, aan Pultoo overhandigd. Hij zei inderdaad heel veel financiŽle schade geconstateerd te hebben, temeer daar de kinderen van de verdachte misschien niet overal als gemachtigde kunnen optreden. De rijstindustrieel herdacht gisteren zijn 62ste verjaardag.

Voor het eerst sinds de aanvang van de behandeling van de zaak maakte hij een ontspannen indruk. Met een glimlach op zijn gezicht nam hij de felicitaties in ontvangst. De verdenking van Guptar is nog steeds van kracht en het bewijs staat nog recht overeind. Hij staat terecht, omdat hij in 2003 ongeveer 296,5 kilogram cocaÔne in Portugal per schip zou hebben ingevoerd. Naast de in- en uitvoer van cocaÔne is aan Guptar voorts deelneming aan een criminele organisatie ten laste gelegd. De verdachte heeft ontkend schuldig te zijn.-.

Bron/Copyright:

,08/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics