Nickerie.Net, vrijdag 10 maart 2006  


LVV wil vlotte afvoer van padie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Door het bezanden van de wegen in de productiegebieden in het district Nickerie, wil het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een vlotte afvoer hebben van afgeoogste padie. In dat kader is gestart met herstelwerkzaamheden te Uitbreiding Groot-Henarpolder I en II. In deze fase zullen drie projecten tegelijk worden uitgevoerd.

Er zal 225 kubieke meter klinkzand en evenveel schelpzand worden verwerkt op de wegen. Het materiaal wordt geleverd door de aannemer Widjai Persaud en de werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, zegt Jagnanan Ganpat, coördinator van het ministerie in Nickerie. Volgens hem ligt het in de bedoeling om in de komende dagen ook de wegen in de andere landaanwinningsprojecten aan te pakken. In deze fase zullen vier projecten worden uitgevoerd. “In vergelijking met de voorgaande jaren zal de transport van padie nu op een betere en een efficiëntere manier plaatsvinden.

Wij hebben hier op Uitbreiding Henarpolder I en II tijden gekend waar we genoodzaakt waren tractoren met aanhang in te huren om de afgeoogste padie van de rijstvelden op de hoofdweg te krijgen en dat bracht veel kosten met zich mee,” zegt Premnath Mohanlal. Deze landbouwer heeft 24 ha ingezaaid die hij binnenkort zal afoogsten.

Het totaal gebied waar het ministerie van LVV de wegen herstelt, beslaat een totale oppervlakte van 1.800 ha. Hiervan is ongeveer 95 procent ingezaaid. Ganpat constateert ook een toename van de inzaai. Dit is het resultaat van de andere infrastructurele werkzaamheden die het ministerie in de afgelopen maanden heeft uitgevoerd.-.

Bron/Copyright:

,09/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics