Nickerie.Net, maandag 20 maart 2006  


POLITIE ONDERSCHEPT 100 KILO COCAÏNE IN NICKERIE

 

DWT update:20/03/2006

 

Chevron distantieert zich van illegale praktijken Madhar

door Tinne Mispelters

Paramaribo - Chevron Caribbean Inc., vroeger Texaco Caribbean Inc., distantieert zich van illegale praktijken van Abdul Faziel Madhar, huurder van het Texaco Bulkstation aan de Nickerierivier.

Madhar is een van de hoofdverdachten in de vondst van 100 kilogram cocaïne in het bulkstation. Hij is intussen opgepakt en samen met vier andere verdachten ingesloten door de politie. Chevron verzekert de gemeenschap dat hij niets in de gaten had van de recente activiteiten van Madhar. De maatschappij beweert dat die nooit een functionaris of werknemer is geweest van Chevron of Texaco en dat de enige relatie tussen de maatschappij en Madhar op contractuele basis gestoeld is. Madhar heeft de afgelopen twee jaar het Texaco Bulkstation, gelegen in Nickerie, gehuurd om brandstofproducten op te slaan. Het beleid van Chevron eist dat al haar onafhankelijke leveranciers en werknemers zich houden aan alle wetten en voorschriften van elk land waar deze maatschappij zaken doet. Chevron schrijft in een perscommuniqué dat hij volledige zal meewerking zal verlenen aan de justitiële autoriteiten bij het onderzoek. Hij benadrukt dat hij aan alle klanten hoogwaardige en betrouwbare diensten verschaft en alles in het werk zal stellen om erop toe te zien dat de hoogste exploitatiestandaarden worden gehandhaafd.-.


DWT update:16/03/2006

100 kilo cocaïne deel van grotere partij

NIEUW-NICKERIE - De 100 kilogram cocaïne die de politie gisteren in Nickerie heeft onderschept, blijkt deel te zijn van een partij van 250 kilogram. Dit verneemt dWT van bronnen in het rijstdistrict. Volgens de informant was al eerder 150 kilogram geconfisqueerd, maar Justitie wilde daar nog geen ruchtbaarheid aan geven, omdat zij wilde nagaan waar de resterende cocaïne was opgeslagen.

De politie wil deze informatie ontkennen noch bevestigen. Eén van de hoofdverdachten, die heel vroeg in beeld is gebracht, is de Nickeriaan Mukesh Jhinoe. Een poos terug stond een opsporingsbericht tegen hem in de krant. DWT verneemt dat Jhinoe vroeg lont rook en uitweek naar Guyana. Intussen zijn nog twee verdachten aangehouden in deze zaak, wat het totaal brengt op vijf. Onder hen bevindt zich FM, directeur van het Texaco Bulkstation langs de Nickerierivier. De 100 kilogram cocaïne is in een ruimte in het bulkstation gevonden.

Dinsdagavond zaten reeds drie personen vast, onder wie FM. Twee van hen zijn in Paramaribo woonachtig. Het is niet bekend wie de andere verdachten zijn. Volgens gewestelijk politiecommandant Elfried Metroos, is de vangst het resultaat van een gezamenlijke actie van de politie van de districten Nickerie en Coronie, en een speciaal team van de Narcotica Brigade.

“Na informatie verkregen te hebben heeft de politie zich zeker twee weken voorbereid,voordat kon worden ingegrepen,” zegt hij. De cocaïne en de verdachten zijn op dezelfde avond overgebracht naar de stad, waar het onderzoek voortgezet wordt. Deze zaak strekt zich niet alleen uit tot het district Nickerie, maar ook daar buiten, gelooft Metroos. Hij verwacht dat er in Paramaribo meer aanhoudingen zullen volgen.-.

Bron/Copyright:

,16/03/2006

 


POLITIE ONDERSCHEPT 100 KILO COCAINE IN NICKERIE

 

Nieuw Nickerie - Een gezamenlijke politieactie heeft erin geresulteerd dat zij 100 kilo cocaïne heeft kunnen onderscheppen. Het verderfelijk spul werd in een woning niet ver van politie station Nw-Nickerie aangetroffen, nadat de politie een goed voorbereide inval had voorbereid.

 

Volgens de Nickeriaanse politie gaat het hier om een hechte teamwork van de politie van Nickerie, Coronie en een team van de Narcotica brigade uit Paramaribo. In deze zaak heeft de politie ook drie verdachten aangehouden. Deze zijn allen van Hindoestaanse komaf. Met deze actie heeft de politie wederom de drugswereld een zware slag toegediend. De in beslag genomen partij cocaïne heeft een vermoedelijke straatwaarde van tussen de 500.000 - 600.000 Amerikaanse dollars. Intussen zijn zowel de verdachten als de cocaïne overgebracht naar Paramaribo.

Volgens niet officieel bevestigde bronnen is een van de hoofdarrestanten een zoon van een bekende lokale politicus, die in het dagelijkse leven een prominente autohandelaar is Nickerie. Het is niet uitgesloten dat op korte termijn meerdere personen uit het netwerk achter de tralies zullen belanden.

 

Nadere berichtgeving volgt ....

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net Flash Team

,13-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics