Nickerie.Net, maandag 20 maart 2006  


Jeugdbeurs in Nickerie en Brokopondo

Ashley Lieveld

Nieuw Nickerie - Het onderdirectoraat Jeugdzaken is thans bezig met de voorbereiding van een jeugdbeurs die van het jaar in de districten Brokopondo en Nickerie zal worden gehouden. Zo'n jeugdbeurs wordt om de twee jaar in het Flamboyantpark in Paramaribo georganiseerd. Omdat het moeilijk is voor de leerlingen van de districten om af te reizen naar Paramaribo, vanwege de hoge kosten die ermee gepaard gaan, om zo een jeugdbeurs te bezoeken heeft Jeugdzaken gemeend de beurs van het jaar en wel in de maand juni naar de Nickerie te brengen. In Brokopondo zal dit eerder gebeuren.

Op zo een beurs wordt er voornamelijk informatie verschaft over studiefaciliteiten en milieuactiviteiten in Suriname. In de voorbereidingsfase worden er onder andere brieven verstuurd naar bedrijven voor deelname. In Nickerie zullen ook bedrijven en instellingen die in Paramaribo gevestigd zijn in de gelegenheid gesteld worden deel te nemen zoals de Anton de Kom universiteit, het Natuur Technisch Instituut (Natin) en het Bureau Alcohol en Drugs (BAD). Ook is het onderdirectoraat bezig met een uitwisselingsproject met jongeren van de inheemse dorpen Washabo, Apoera en Section in het Boven-Corantijn gebied.

De inheemse jongeren zullen naar Paramaribo worden overgebracht  waar zij ook een ontmoeting zullen hebben met jongeren uit Brokopondo. Tijdens hun verblijf in de hoofdstad zullen er informatiemiddagen gehouden worden over drugs, alcohol en hiv/aids. Deze activiteit is gepland voor de maand mei. Het streven was om het in de paasvakantie te organiseren, maar omdat het niet haalbaar lijkt voor die tijd omdat er andere activiteiten zijn, is gemeend het in de pinkstervakantie te organiseren, deelt Guiliano Snip coördinator van de projekten Times mee.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.Net

,19-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics