Nickerie.Net, maandag 20 maart 2006  


Mungra ontmoet politici en ondernemers van Nickerie

Ashley Lieveld

Nieuw Nickerie- Nickeriaanse politici moeten ophouden om steeds naar de lokale televisie en radio te  stappen en persoonlijke aanvallen te doen op elkaar en elkaar zwaar te bekampen. Dit is de mening van Surindra Mungra voorzitter van de Politieke Progressieve Partij (PPP). Times heeft onlangs opgemerkt dat veel politici en industriëlen van Nickerie bij de PPP leider op bezoek waren in zijn woning aan de G.G. Maynardstraat in het rijstdistrict. Op de vraag wat de aanwezigheid van de politici bij hem thuis inhield vertelde de politicus aan de krant dat hij het initiatief had genomen de mensen uit te nodigen om de huidige problemen in het district te bespreken.

Onder andere waren aanwezig Harry Kisoensingh, Leakat Mahawatkhan, Rashied Doekhie, Soedeschand Jairam, Bali Mangroe, Ishwardath Mahinder en overige. “Wij zijn niet gericht om een Nickeriaanse Onafhankelijkheid Beweging te verkrijgen, deelt Mungra Times desgevraagd mee, maar er moet een nationale beweging zijn waarbij ook politieke leiders in Wanica, Paramaribo, Saramacca en overal van Suriname, bij elkaar moeten komen om sectoraal te kijken dat ten behoeve van het district en de belangen van die specifieke districten geen etnische blokken gevormd worden. 

Mungra zegt dat tijdens de besprekingen ook de mogelijkheid geopperd werd om projectmatig te werk te gaan en te kijken wat er gedaan kan worden voor met name de rijstboeren betaalbare kunstmest te importeren en dat ook de parlementsleden die de belangen van Nickerie moeten vertegenwoordigen ondersteuning krijgen van niet-parlementaire groepen, als het gaat om het belang van Nickerie.

Mungra vindt het belangrijk dat er nu gewerkt wordt naar de eenheidsgedachte waarbij vanuit Nickerie als basis verder andere politieke partijen in Suriname en leiders zoals Shailendra Girjasingh, Henry Orie en andere worden gevraagd om te zijner tijd ook naar Nickerie te komen om met de politieke leiders in het district van gedachten te gaan wisselen. De bedoeling is volgens Mungra om in eerste instantie het district tot ontwikkeling te brengen en niet om een separatistische beweging te gaan bewerkstelligen. “Wij moeten district gericht ontwikkeling gaan brengen”, zegt hij.

Als voorbeeld noemde hij het feit dat er alternatieven moeten komen voor de achteruitgang in de landbouw door de mensen op te roepen om op klei soya te planten en hier een soyafabriek op te zetten. Dit zou volgens hem kunnen met behulp van particulieren en de nationale financieringsmaatschappijen. Ook zouden wij met behulp van de Brazilianen soyabonen alvast kunnen importeren totdat de boeren in staat zijn om dit zelf te produceren. Hij zegt in dit verband reeds gesprekken met Celos gevoerd te hebben. Mungra zegt ook het district Coronie hierin te willen betrekken. Hij vindt dat bekeken moet worden hoe Coronie en Nickerie een entiteit kunnen vormen om ontwikkeling te brengen.

“De prachtige zeewering die in Nickerie is aangelegd, als er een goed plan was had men dat ook moeten doorvoeren naar Coronie, vindt de politicus. Samen met de oppositie in het cocosdistrict en de NF parlementarier Franklin Brewster, die hij zeer progressief noemt, zou volgens Mungra nagegaan moeten worden wat er voor de jeugd en de bejaarden daar gedaan kan worden. “Het is heel belangrijk dat wij samen met Nickerie de mensen in Coronie ook kunnen bewegen om soya te gaan verbouwen”, aldus Mungra tegenover Times.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.Net

,19-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics