Nickerie.Net, maandag 20 maart 2006  


Voetbal: Zeedijk en De Ster houden elkaar in evenwicht

Richenel Small

Nieuw Nickerie - Zeedijk, de huidige nr. 3 op de standenlijst van de Nickerie Voetbal Bond (NVB), heeft zondagmiddag twee kostbare punten laten liggen in de wedstrijd tegen De Ster.  In de wedstrijd, die gespeeld werd in het NVB stadion, startte Zeedijk als favoriet en begon de wedstrijd ook met aanvallend spel.

Mitchel Dipopawiro scoorde in de 12e minuut en bracht de Zeedijk aanhang in een feeststemming. De Ster nam echter langzaam het spel over en de hardwerkende Sharwant Autar bracht de ploegen in de 32e minuut op gelijke hoogte, 1-1.  Ook na de rust leverde De Ster goed voetbal en vooral de snelle counters brachten Zeedijk vaker in verlegenheid.  Bij een van deze counters stevende Revano Groenefelt alleen op het doel af en er werd in het strafschopgebied aan de noodrem getrokken. Humphrey Mac Intosch maakte geen fout en bezorgde De Ster een 2-1 voorsprong van de elf-meter stip. Zeedijk opende hierna een waar offensief en De Ster werd in de verdediging gedrukt. Een vrije trap in de 71e minuut leverde Zeedijk de gelijkmaker op. Aanvoerder Alwin Kiman kogelde de bal ver buiten het bereik van goalie Purcy Pocornie, 2-2. De wedstrijd werd helemaal open en hoewel Zeedijk beter op de bal zat, kreeg De Ster in de slotfase de betere kansen. Er  werd echter niet meer gescoord en beide ploegen keerden huiswaarts met een punt.

Zeedijk blijft derde in de finaleronde van de NVB kompetitie met 10 punten uit 5 wedstrijden. De Ster heeft evenveel wedstrijden gespeeld en heeft nu 4 punten.

In de 2e klasse van de NVB speelden SDO en Jong DWS 2-2 gelijk. Eduard Kromotaroeno en Henny Manredjo scoorden voor  SDO, terwijl Baramdew Ganga en Inderdew Jairam de doelpuntenmakers van Jong DWS waren.

De kompetitie van de NVB wordt dinsdagavond voortgezet met de volgende wedstrijden:

-         Naya Djotie – Atlantic (2e klasse) en

-         Robinhood – Paradise (1e klasse).

Woensdagavond wordt er één wedstrijd in de finaleronde van de 1e klasse gespeeld en wel tussen Zwaluw en koploper PSV.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.Net

,19-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics