Nickerie.Net, woensdag 22 maart 2006  


Wageningen wederom op veiling
Manglie is houding overheid beu


door Eric Mahabier

 

Paramaribo - Binnen drie maanden plaatst de ondernemer Imro Manglie voor de tweede maal bezittingen van de voormalige Stichting Machinale Landbouw (SML) op de veiling. Volgende week wordt de vordering ingediend en naar verwachting vindt de veiling binnen een maand plaats. “Ik ben nu vastberaden en ga zonder pardon met deze veiling door”, zegt Manglie aan dWT.

      De rijstmagnaat had al op 7 maart bezittingen van de SML op de veiling gebracht om zo een schuld van 7 miljoen US dollars terug te vorderen. Vanwege onduidelijkheid over de hypotheekakte, die tussen het rijstbedrijf en SML gesloten is, werd deze veiling opgeschort. Manglie is nu van plan te veilen via de Stichting Welvaart, waarvan hij de voorzitter is. De SML heeft een schuld van meer dan 2 miljoen US dollar bij deze stichting.
     Manglie zegt de houding van de overheid zat te zijn. Geďrriteerd zegt hij: “Ze zeggen dat ze ‘on speaking terms’ met me zijn. Nonsens is dat. Niets daarvan is waar. Ze willen niet met me praten en ze willen me ook niet betalen.” Van regeringszijde wordt ook niet met hem gesproken over het privatiseringsproces van Wageningen, vertelt hij. Als potentiële koper biedt hij bijkans 15 miljoen US dollar voor de SML. Manglie sluit niet uit dat bij de veiling ook hij een bod zal doen. Zodoende wil hij voorkomen, dat anderen tegen een lagere prijs dan die van de vordering, er met de SML vandoor gaan.
     Overigens neemt de kortgedingrechter morgen de rechtszaak in behandeling, waarbij de Deviezencommissie zich als derde partij in het geding tussen Manglie en de SML heeft gevoegd. De Deviezencommissie vraagt nietigverklaring van de hypotheekakte, die tussen beide partijen is gesloten.-.

Bron/Copyright:

,22/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics