Nickerie.Net, vrijdag 24 maart 2006  


Verdachte geldsmokkelaffaire: usd 3000,- van beslaggenomen geld ontbreekt

Ashley Lieveld

NIEUW NICKERIE - Het geldsbedrag dat op 30 december van het vorig jaar op het Corantijnstrand in het district Nickerie door de politie werd geconfisceerd moet hoogst waarschijnlijk 394000 Amerikaanse dollar bedragen in plaats van 391000. Dit kwam gistermorgen ter terechtzitting in het Derde Kanton in Nickerie naar voren.

Volgens verklaringen van de de 34 jarige verdachte, de Guyanees Maniram M ontbreekt er U$ 3000 in het bedrag. Zijn advocaat Mr. Oscar Koulen vroeg de rechter dan ook terstond de mensen te dagvaarden die het geld nadat het in beslag is genomen, hebben geteld. De zaak werd uitgesteld tot 19 april omdat de officier van justitie die deze zaak behandeld uitlandig is.

Mr. Koulen deed aan de rechter het verzoek het principe van gelijke monniken gelijke kappen toe te passen en zijn cliŽnt voorlopig in vrijheid te stellen. Hij argumenteerde dit door te stellen dat de mede verdachten, vader en zoon DB en RB, twee weken terug op vrije voeten zijn gesteld. De raadsman gaf verder aan dat ook het verzoek gedaan was om de zaak buiten proces af te handelen omdat het om een economisch delict gaat en money laundring (witwassen) niet is bewezen.

Rechter mr. Krishnapersad Pultoo wees het verzoek van de raadsman, om zijn cliŽnt voorlopig in vrijheid te stellen, af. De rechter gaf aan dat de twee verdachten die eerder in vrijheid zijn gesteld Surinamers zijn en hier wonen, terwijl de andere verdachte Maniram Guyanees is, wat de kans op vluchten groot maakt. Maniram was op 30 december 2005 per gecharterde helikopter vanuit Paramaribo naar Nickerie gevlogen en had een groot geldsbedrag in U$ bij zich. Van dit bedrag blijkt er volgens zijn verklaringen U$ 3000 te ontbreken. Hij werd op het Corantijnstrand afgezet waar er al een boot gereed stond om hem over de grens te zetten. Politieagenten die bezig waren een patrouille uit te voeren in de omgeving merkten dit op en gooiden roet in het eten. Maniram probeerde toch nog te ontkomen. Door de tas met geld in het water te gooien probeerde hij rennend alsnog de boot te bereiken. Dit kon verhinderd worden door de agenten die ter plaatse waren. Eerder was ook de piloot van de helikopter, van vliegmaatschappij Hi-Jet, op vrije voeten gesteld. Hij zou slechts een chartervlucht hebben uitgevoerd en verder niets van de zaak afweten.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.Net

,22-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics