Nickerie.Net, vrijdag 24 maart 2006  


Streekziekenhuis start training institutionele versterking

NIEUW NICKERIE - Met als doel verbetering brengen op alle afdelingen, heeft het Dr Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) een aanvang gemaakt met het project ‘Institutionele versterking van het management’ en het versterken van het functioneren van het SZN.

Het is de eerste keer in zijn 47-jarig bestaan dat het streekziekenhuis een training heeft georganiseerd op dit niveau. “Niet dat de mensen niet goed functioneren binnen het geheel, maar we willen met de tijd meegaan en de gemeenschap van Nickerie steeds betere diensten aanbieden”, zegt directeur Ravien Changoer. De hoofden van alle afdelingen worden in de gelegenheid gesteld te participeren in de training ‘patiëntvriendelijkheid’ . Voor dit project is 8.500 euro vrijgemaakt uit het Startfonds van de Nederlandse verdragsmiddelen. De trainingen worden verzorgd door Symbiont Consulting uit Paramaribo en worden over twee weken afgesloten met de uitreiking van certificaten.

Het SZN heeft ook op het programma staan een training van alle verpleegkundigen. “Dit project is nog in aanbouw”, aldus de directeur. Daarnaast zijn er nog enkele andere projecten die het SZN in de komende dagen wil uitvoeren. Het SZN wil een Medium Care Unit opzetten waarbij personen uit Nederland aangetrokken zullen worden om het personeel te trainen.

Voor het opzetten van de verbrandingsoven zijn de middelen reeds vrijgemaakt uit het Startfonds. Het in orde krijgen van de stukken duurt al ongeveer negen jaar. In de omgeving van het crematieoord langs de Corantijnrivier heeft het SZN een terrein toegewezen gekregen, maar de afhandeling van die stukken laat nog steeds op zich wachten. De directeur heeft een dringend beroep gedaan op de beleidsmakers om een bijdrage te leveren zodat het SZN kan beschikken over een eigen verbrandingsoven om het medisch afval op een correcte manier te kunnen verwerken, aldus de Ware Tijd-.

Bron/Copyright:

,23/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics