Nickerie.Net, dinsdag 28 maart 2006  


Restitutie voor 1250 boeren

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Ongeveer 1250 rijstboeren komen in aanmerking komen voor de restitutie van verbruiksbelasting op dieselolie. Deze rijstboeren krijgen op basis van 125 liters dieselolie per ingezaaid hectare areaal restitutie uitbetaald. Ook de rijstmagnaat Imro Manglie, die op verschillende locaties in het district Nickerie heeft ingezaaid, zal conform de regels in aanmerking moeten komen voor deze uitkering, zegt Jagnandan Ganpat, coördinator van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Regio-West.

Na de afronding van de registratie zijn de lijsten voor acht dagen ter inzage gelegd op de verschillende overheidskantoren in alle ressorten van het district. Deze periode is inmiddels achter de rug en de samengestelde lijsten zijn verstuurd naar Paramaribo. De afdeling Interne Controle van het ministerie van LVV zal de lijsten controleren op de juistheid, waarna de overheid kan overgaan tot de uitbetaling.

Ganpat kan niet exact aangeven wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden omdat dat geheel afhangt van de afhandeling in de stad. In Nickerie waren er al enkele correcties op de lijsten aangebracht. Er is een geval bekend waarbij twee broers beweren hetzelfde areaal te hebben ingezaaid. Deze zaak is in onderzoek bij het ministerie.

Boeren zijn blij dat de periode van registratie en de ter inzage legging van de lijsten voorbij is. “We kijken uit naar de uitbetaling, omdat we de middelen nodig hebben om te kunnen investeren in de rijstsector,” zegt Robby Ramdas. Het bedrag dat Ramdas zal ontvangen voor de acht hectaren die hij geplant heeft, zal zeker helpen bijdragen om straks meer te gaan inzaaien.-.

Bron/Copyright:

,27/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics