Nickerie.Net, maandag 27 maart 2006  


Streekziekenhuis Nickerie krijgt ambulance

NIEUW-NICKERIE - Aan het Dr Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) is ruim 40.000 US dollar beschikbaar gesteld voor de aankoop van een nieuwe ambulance. Deze schenking wordt in het kader van het ‘Grass Road Project’ gedaan, dat de Japanse ambassade in uitvoering heeft gebracht.

Met deze aanwinst zal de dienstverlening binnen de ziekeninrichting in Nickerie verder worden geoptimaliseerd, zegt ziekenhuisdirecteur Ravien Changoer. De ambulance zal speciaal worden ingezet voor ziekentransport over lange afstanden, zoals van Nickerie naar Paramaribo. Ook Coronie en Wageningen zullen profiteren van het voertuig. Het SZN beschikt nu over drie goede ambulancen, die dagelijks kunnen worden ingezet. Het project is een jaar geleden ingediend bij de Japanse ambassade. Toen had de ziekeninrichting een tekort aan voertuigen om zieke mensen te vervoeren. Changoer, die de cheque in ontvangst nam, heeft de bestelling inmiddels gedaan bij een autodealer. Hij verwacht dat het SZN binnen drie maanden over de nieuwe ambulance zal beschikken. Op korte termijn start er een training voor ambulancepersoneel. De chauffeurs en EHBO-personeel zullen een speciale training krijgen. De mensen zullen worden opgeleid hoe te werk te gaan bij het vervoer van zieken. De training wordt verzorgd in samenwerking met Azivo Nederland, dat docenten beschikbaar stelt.-.

Bron/Copyright:

,27/03/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics