Nickerie.Net, woensdag 29 maart 2006  


Samenwerking CARICOM en Verenigde Staten van Amerika om relatie te verbeteren

Paramaribo - In de vergadering te Nassau, de Bahamas, op 21 en 22 maart zijn de ministers van Buitenlandse Zaken van de Caribische gemeenschap, (CARICOM), onder voorzitterschap van minister Fred Mitchell van de Bahamas, en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, dr. Condoleeza Rice, overeengekomen om de samenwerking te verdiepen met het oog op het verbeteren van de relatie tussen de CARICOM en de Verenigde Staten van Amerika. De Caricom ministers en de Amerikaanse minister erkenden de gemeenschappelijke waarden en tradities die de volken van de Verenigde Staten en het Caribisch gebied historisch met elkaar verbinden.

Zij bespraken belangrijke onderwerpen, zoals ondersteuning voor de democratisch gekozen regering van Hati, CARICOM -integratie, inclusief de instelling van de CARICOM Single Market & Economy en handelsconcurrentie, het verband tussen ontwikkeling en democratie, samenwerking op het gebied van veiligheid en rampenplan. Partijen bespraken de belangrijke relatie tussen democratie en ontwikkeling en kwamen overeen de samenwerking te verdiepen om de capaciteit van overheden in de regio te versterken, zodat zij de vruchten van de democratie aan hun volken kunnen blijven leveren. Beide partijen gaven blijk van hun waardering voor de regering en het volk van de Bahamas voor de uitmuntende organisatie van de vergadering.

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,29-03-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics