Nickerie.Net, zaterdag 08 april 2006  


Marrons Nickerie steunen standpunt Alendy

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - “Zonder in te gaan op de reacties, willen wij het lid Caprino Allendy een hart onder de riem steken en aangeven dat wij volledig staan achter het ingenomen standpunt,” zegt Samuel Wens, voorzitter van de Marrongemeenschap in Nickerie. Tijdens een spoedbijeenkomst heeft de marrongemeenschap gesproken over de commotie die onlangs is ontstaan in De Nationale Assemblee vanwege de houding van enkele leden van coalitiepartner A Combinatie.

Er was geen quorum omdat parlementariër Ronny Brunswijk daar niet aan meewerkte voor de behandeling van de wet ‘Onrechtmatige Occupatie van Percelen en Gebouwen’. Wens zegt dat zij op president Ronald Venetiaan rekenen, die heeft aangegeven deze wet alsnog in een ander verband te zullen bespreken en waar nodig bij te schaven. De volksvertegenwoordigers van A Combinatie worden opgeroepen om ervoor te waken dat de fragiele bestaanszekerheid van de in stamverband levende bevolkingsgroepen nog meer wordt aangetast. De marrons benadrukken dat partij en/of combinatie discipline geenszins belangrijker mag worden geacht. De leden zullen deze ontwikkeling heel goed in de gaten houden, zegt Wens.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,08/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics