Nickerie.Net, maandag 10 april 2006  


Ontwikkeling toerisme grote prioriteit minister Amafo

Geplaatst: 10/04/2006

Paramaribo - De ontwerpwet houdende vaststelling van regels ter bevordering van het toerisme, de zgn. Toerismewet, is vrijdagavond aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Alicia Amafo door de werkgroep, bestaande uit afgevaardigden uit het bedrijfsleven, overhandigd.

Foto: Monique Nouh Chaia tijdens haar toespraak. Ze doet de vele voordelen van het concept van de toerismewet uit de doeken. Minister Alice Amafo, vijfde vanuit rechts.

De TCT-minister complimenteerde de werkgroep en noemde de conceptwet een prachtig stuk. Amafo: ‘U moet weten dat ontwikkelen en bevorderen van het toerisme grote prioriteit van mij geniet en ik kijk reikhalzend uit naar het moment waarop wij de Toerismewet kunnen activeren.’ De minister besloot haar toespraak met te beloven dat er gauw werk van de wet gemaakt zal worden, waardoor er over gegaan kan worden tot actualisering. Deze wet moet in hoofdzaak in de instelling van de Suriname Toerism Board (STB), de taakstelling van de STB, de samenstelling van de Raad van Commissarissen van de STB, de taken en de bevoegdheden van de directie en de overgang van Stichting Toerisme Suriname (STS) naar STB voorzien. Voor deze conceptwet is volgens Monique Nouh Chaia, afgevaardigde van Tourism Union of the Republic of Suriname (Tours) voor een geheel nieuwe benadering gekozen.

Was het in het verleden zo dat wetten het karakter van vergunningen hadden en bedoeld waren om te reguleren, nu heeft men gekozen om de Toerismewet niet regulerend, maar bevorderend op te stellen. Volgens Nouh Chaia zal deze benadering ervoor zorgen dat bestaande en toekomstige bedrijven niet tijdens hun uitvoering en uitbreiding door regels worden beknot. Op de vraag of deze wet door het bedrijfsleden zal worden omarmd, antwoordde Nouh Chaia als volgt: ‘Leden die in de werkgroep hebben geparticipeerd zijn allemaal vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Het is niet iets nieuws. Alle kennis die we naar de tafel hebben gebracht is door de jaren heen vergaard. Het is een stuk dat het bedrijfsleven aan de minister aanbiedt. Dus de wens is dat de minister van TCT deze wet zal omarmen.’

Gregory Rijssen

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,10-04-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics