Nickerie.Net, woensdag 12 april 2006  


Clarapolder verzwijgt illegaliteit om werkgelegenheid

door Eric Mahabier

NIEUW-NICKERIE - Smokkel van mensen (onder wie Chinezen), wapens en drugs is geen onbekend fenomeen in de Clarapolder in Nickerie. Via de oude backtrackroute bij de Clarasluis vindt de smokkel van goederen en personen plaats. De backtrackroute via de Zeedijk wordt slechts gebruikt voor het binnensluizen van Guyanezen. De bewoners zijn hiermee al jaren bekend, maar zwijgen als het graf omdat deze illegale activiteiten voor werkgelegenheid zorgen.

Vooral jongeren bieden hun diensten aan. “De één is sjouwer, de ander taxichauffeur of ‘botenman’.” Dit blijkt uit gesprekken die dWT gisteren had met bewoners van de Clarapolder en de Beatrixweg. Een belangrijk deel van de verdachten in de wapendiefstal, onder wie de hoofdverdachte in de wapendiefstal uit de Ayokokazerne, zijn uit dit gebied afkomstig. Volgens de bewoners, van wie overigens niemand bij name genoemd wil worden, is er bij elke springvloed een drukte in het gebied waar te nemen. “Het is voor ons geen nieuws”, zegt K. De bewoners zijn er wel van overtuigd dat in de veelbesproken wapendiefstal “enkele koppen” zullen rollen. Zonder daarbij namen te noemen, wordt bij deze wapendiefstal de betrokkenheid van politici en officieren van de gewapende machten gesuggereerd.

Bij springvloed is het gemakkelijk om bij de Clarasluis smokkelwaar uit boten te lossen en in vrachtauto’s te laden. De bewoners met wie dWT sprak, zeggen geen enkele vorm van vrees of angst bij de overige bewoners te hebben geconstateerd na de openheid van zaken die procureur-generaal Subhas Punwasi over de vermeende betrokkenheid van de buurtbewoners gaf. In deze zaak sprak Punwasi er zijn verbazing over uit dat een politieteam dat vanuit Paramaribo naar de Clarapolder werd gedirigeerd, binnen de kortste keren resultaat boekte, waar plaatselijke gewapende machten hebben gefaald.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,12/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics