Nickerie.Net, zondag 16 april 2006  


Martinair en ArkeFly hebben groen licht voor Suriname

door Vernon Texel

DEN HAAG - Martinair en TUI/ArkeFly hebben gisteren groen licht gekregen van de Nederlandse regering om op Suriname te vliegen. Beide maatschappijen zijn van plan om twee keer per week een lijndienst uit te voeren. Hiermee is het tijdperk SLM/KLM definitief voorbij. Per 1 mei eindigt namelijk hun dertienjarige monopolie op de Mid-Atlantische route. Simone van den Berk, woordvoerster van ArkeFly-moedermaatschappij TUI Nederland, kan nog niet precies zeggen, wanneer de vluchten van start gaan. “We willen zo snel mogelijk naar Paramaribo gaan vliegen”, zegt ze desgevraagd.

Woordvoerder Erik van Doeselaar van Martinair meldt, dat de luchtvaartmaatschappij uiterlijk 1 november de lijndienstvluchten opstart. Het groen licht van V&W is goed nieuws voor Martinair. “We zijn er blij mee”, reageert Van Doeselaar. Hij verwacht overigens geen prijzenoorlog, maar wel een prijsdaling naar aanleiding van de toegenomen concurrentie op de route. Naast Surinamers die in Nederland woonachtig zijn, mikken beide maatschappijen ook op een sterk groeiend aantal toeristen, dat in Suriname op vakantie gaat. Beide maatschappijen zijn van plan om met Boeing 767-300ER’s op de route te gaan vliegen. Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat (V&W) wilde altijd al de luchtvaartrelatie met Suriname liberaliseren. “Marktwerking is een voorwaarde om continuïteit en verbetering van de dienstverlening tegen concurrerende prijzen te waarborgen”, motiveert V&W-persvoorlichter Jos Hermsen. In 2004 hebben Nederland en Suriname afgesproken de luchtvaartrelatie verregaand te liberaliseren. “Er is destijds op aandringen van Suriname een overgangstermijn van twee jaar afgesproken om de SLM in staat te stellen haar eigen operaties tussen Paramaribo en Amsterdam duurzaam op te bouwen.”

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,15/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics