Nickerie.Net, donderdag 13 april 2006  


Politie Nickerie wist niets van gestolen legerwapens Metroos wil inlichtingendienst

door Eric Mahabier

NIEUW -NICKERIE - De politie van Nickerie wist niet dat een deel van de gestolen wapens en handgranaten uit de Ayoko Kazerne in het rijstdistrict was. Daarom heeft zij niet kunnen optreden. De Nickeriaanse politie is sterk afhankelijk van tipgevers als het om illegale activiteiten gaat, verklaart Gewestelijk Politiecommandant hoofdinspecteur Elfried Metroos aan dWT.

Nickerie heeft geen inlichtingendienst. Als voorbeeld haalt hij aan dat de broer van hoofdverdachte Mukesh Jhinnoe is aangehouden, nadat de politie een tip kreeg dat hij zich in een woning ophield. De politie is meteen uitgerukt en heeft Ghemradj Jhinnoe aangehouden. De hoofdverdachte, die overigens booteigenaar op de back track route is, is nog voortvluchtig. “Als we die info hebben, geven we direct uitvoering daaraan.” Metroos zegt dat een inlichtingendienst hard nodig is “vooral met al die activiteiten.”

Ook aan het materieel hapert er het een en ander. Het door Nederland geschonken politievaartuig is al enkele maanden defect. Er is geen adequaat vervoermiddel om vooral in de regentijd de polders in te gaan. Het natte seizoen is hoog seizoen voor illegale activiteiten in het rijstdistrict. De Clarasluis is één van de locaties. “Maar hoe ga je in de regentijd naar Clarasluis”, vraagt Metroos. De politie is wel “redelijk goed” bewapend en is qua mankracht ook op “redelijk goede” sterkte.

De politieauto’s hebben geen communicatiemiddelen. “Als een politieauto uitrijdt, moet je maar zien te bellen op die agent zijn privetoestel.” De criminelen hebben een goede organisatie, weet de politiefunctionaris. Ter illustratie van deze stelling haalt hij aan dat zodra de politie van Corantijnpolder uitrijdt naar het strand, (lees back track aanmeerplaats...red) men daar al op de hoogte is van de komst van de politie. “De mensen hebben uitkijkposten. Zodra een politiewagen passeert, wordt er direct telefonisch contact gemaakt met de rest. Dus het is ontzettend moeilijk voor ons”, zegt Metroos. Hij bevestigt dat een agent van politie eerste klasse werkzaam in Nickerie aangehouden is in de wapendiefstal.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,13/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics