Nickerie.Net, dinsdag 18 april 2006  


Streekziekenhuis wil weer deskundig stichtingsbestuur

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - “Indien we de activiteiten op deze zelfde wijze willen voortzetten binnen het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN), dan is vereist dat het huidig beleid gecontinueerd wordt in de ziekeninrichting. Het is van belang dat er wederom deskundigen zitting nemen in het nieuw stichtingsbestuur, dat binnenkort samengesteld wordt om het ziekenhuis te beheren en exploiteren.” Met deze woorden doet Culvin Welles, voorzitter van de bond van SZN-personeel, een beroep op minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid.

De vijf jaren van het bestuur onder voorzitterschap van Otto Dewanchand zitten erop. ”Het waren bewogen jaren voor het SZN”, zegt Dewanchand. Volgens hem moet het stichtingbestuur bestaan uit personen “die liefde hebben voor het ziekenhuis”. In 2001 was de specialistische dienstverlening aan de Nickeriaanse gemeenschap sterk teruggevallen. Anno 2006 is het SZN erin geslaagd een volwaardige medische dienstverlening aan te bieden.

Bondsvoorzitter Welles verzoekt daarom minister Waterberg geen mensen in dienst te nemen die de arbeidsrust verstoren. ”Er heerst nu rust binnen het SZN en daarmee kunnen we veel bereiken.” Er komen zeker geen politieke vrienden, omdat ook hij gaat voor deskundigheid van het stichtingsbestuur, zegt minister Waterberg. Hij wil de namen van de kandidaten nog niet prijsgeven en evenmin wil hij zeggen wanneer het nieuw bestuur aantreedt. “Dat ligt geheel bij de coalitietop.” De eerste gesprekken over de vorming van het bestuur zijn reeds gevoerd. Wat de directie betreft, zegt minister Waterberg in de afgelopen periode alleen maar positieve geluiden te hebben gehoord over het functioneren van algemeen directeur Ravien Changoer. “Voor mij is het geen probleem dat hij gehandhaafd blijft als leidinggevende.”-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,18/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics