Nickerie.Net, woensdag 19 april 2006  


PN-route lam gelegd

Mogelijke escalatie busroutes in geheel Suriname

Paramaribo - ‘Het is een totale chaos en mismanagement van TCT,’ zegt Elio Vanier, voorzitter van de Bushouders Bond Suriname (BBS). Zaterdag onderging de route Paramaribo-Nickerie v.v.(de PN-route) een verhoging van SRD 2, wat het tarief op SRD 15 bracht. Deze verhoging was door de PN-bushouders zelf vastgesteld.

Foto: Elio Vanier

‘De PN-buschauffeurs zijn in actie; het ligt helemaal stil en er wordt niet gereden.’ Vanier geeft aan dat de organisatie al twee maanden bezig is de problemen onder de aandacht te brengen van het ministerie, echter zonder de gewenste resultaten. Ten einde raad heeft de BBS gisteren gebeld met vice-president Ramdien Sardjoe, die de organisatie wel te woord stond. Vervolgens belde de VP naar TCT, waarna er een beleidsadviseur de BBS wel te woord kon staan.

‘Wij zijn blij dat de VP een luisterend oor heeft gehad voor ons, maar wij vinden het wel erg dat er pas na tussenkomst van de VP een gesprek kon komen met het betreffend ministerie.’ Het gesprek tussen de BBS en de beleidsadviseur van TCT heeft geen vruchten afgeworpen. Er zal niet geschroomd worden acties te voeren als er geen oplossing komt voor de bushouders. BBS is voornemens vandaag de buschauffeurs van Commewijne te mobiliseren om mee te doen aan de acties. Waarna ook Paramaribo zal volgen, als er geen oplossing komt vanuit TCT. ‘We hebben inmiddels te maken met een verhoging tussen de 50% en 300% voor het aanschaffen van onderdelen. En verwacht wordt dat het tarief van Paramaribo zal liggen tussen de SRD 1,30 en SRD 2. We gaan niet akkoord met minder dan SRD 1,30 voor Paramaribo’, aldus Vanier.

Marijan Setrodikoro

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,19-04-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics