Nickerie.Net, donderdag 20 april 2006  


Bewoners volkswoningbouwproject wijzen voorstellen BEW af

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Bewoners van het volkswoningbouwproject Van Pettenpolder wijzen de voorstellen van de stichting Bouw en Exploitatie van Woningen (BEW) af. Tijdens een vergadering heeft BEW-voorzitter Konrad Djojo de belanghebbenden voorgehouden dat zij de volkswoningen voor 10.000 US dollar konden kopen. Daarbij zijn er twee opties mogelijk: contante betaling of een huurkoopregeling met een aanbetaling van 10% met daarop een rente van 15% per jaar.

Vanwege gebrek aan een goede infrastructuur komen de straten van het volkswoningproject Van Pettenpolder onder water te liggen. Desondanks wordt de bewoners onder meer een fikse huursverhoging voorgehouden.Foto: Vanwege gebrek aan een goede infrastructuur komen de straten van het volkswoningproject Van Pettenpolder onder water te liggen. Desondanks wordt de bewoners onder meer een fikse huursverhoging voorgehouden.

“Wij gaan niet accoord met de voorstellen die onlangs zijn gedaan door BEW, omdat we niet in staat zijn zoveel geld neer te tellen voor huizen, die wij drie jaren terug hebben overgenomen”, zei Florence Patrick, een belanghebbende, gisteren bij de overhandiging van een petitie aan districtscommissaris Bhawatpersad Shankar.

Volgens Patrick zijn de honderd woningen zelf afgebouwd door de bewoners. “We hebben ook voor de binneninstallaties en stroomaansluitingen gezorgd.” Het resterend bedrag zou men over een periode van tien jaar moeten voldoen. Daarnaast werd de bewoners ook meegedeeld dat de huur per juli dit jaar verhoogd zal worden van 55 naar 150 Surinaamse dollar per maand. Hierover zegt Patrick dat het “niet draagbaar” is, omdat haar salaris het niet toelaat en bovendien is ze een alleenstaande vrouw en heeft nog vier schoolgaande kinderen te verzorgen.

In hun schrijven vragen de buurtbewoners de districtscommissaris zijn aandacht voor de vele problemen van het volkswoningbouwproject. Tot op heden heeft de overheid nagelaten voor de infrastructuur te zorgen in dat gebied, zegt bewoner Byran Ho A Sjoe. Bij een kleine regenbui lopen de wegen onder. Het water blijft langer staan, omdat er ook niet gezorgd is voor afwatering van het project. Ze willen ook dat de verhoging van de huurprijs teniet wordt gedaan en dat de overheid alsnog voor de infrastructuur zorgt in het Volkswoningbouwproject.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,20/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics