Nickerie.Net, donderdag 20 april 2006  


Streekziekenhuis Nickerie wil kostendekkende ligtarieven

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het dr Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) streeft naar betere ligdagtarieven. “Dit is één van de punten, waarin de directie graag verandering wil zien”, zei algemeen directeur Ravien Changoer gisteren ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de nieuwbouw van het SZN.

De directie heeft onlangs positieve gesprekken gevoerd met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) over de nieuwe ligdagtarieven, die voorlopig gehandhaafd zullen blijven. Het SZN zal in plaats van135 nu 215 Surinaamse dollar uitbetaald krijgen. Maar om kostendekkend te werken is een ligdagtarief van ongeveer 346 Surinaamse dollar nodig. “Momenteel wordt getracht uit de weinige middelen het maximale te halen om zodoende de basisgezondheidszorg te kunnen garanderen aan de gemeenschap van Nickerie”, sprak Changoer. “We zijn dik tevreden met het resultaat, dat we hebben bereikt met de nieuwbouw van het SZN.” In dat kader verwijst Changoer naar de ontwikkelingen die het ziekenhuis vooral in de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. Het SZN is ook het eerste volledig geautomatiseerde ziekenhuis in Suriname.

Voor hem is het doel bereikt, omdat het SZN in staat is de basisgezondheidszorg te bieden ook aan de mensen die buiten Nickerie wonen. ”We kijken nu uit naar een Academisch Ziekenhuis Nickerie, omdat het SZN alle faciliteiten in huis heeft” zegt Changoer. Arlindo Pillashi, vertegenwoordiger van de Inter-Amerikaanse Development Bank (IDB) die zich georiënteerd heeft in het SZN, blikt zeer tevreden terug op het project dat met middelen van de IDB is opgezet. Met financiering van de IDB is het SZN in de jaren negentig grondig gerenoveerd. De oplevering van het moderne SZN vond plaats op 19 april 1996. Door de nieuwe medische apparatuur en de moderne bouwstijl behoort het SZN tot één der moderne ziekenhuizen van Suriname.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,20/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics