Nickerie.Net, vrijdag 21 april 2006  


 PN- bushouders schorten actie voorlopig op

Geplaatst: 21/04/2006

Nickerie - De PN- bushouders hebben ingaande gisteren hun acties voorlopig opgeschort. Dit is op verzoek van John Mahadewsing voorzitter van Particuliere Lijnbushouders Organisatie, (PLO), gebeurd. Hij is naar de bushouders toegegaan en heeft lange gesprekken met ze gevoerd en met moeite is het hem gelukt om de bushouders zover te krijgen om hun acties voorlopig op te schorten.

Foto: Bij de PN - eindhalte was er gisteren rond 16.00 uur geen bus die de route onderhoudt te zien.

De PN -bushouders zijn sedert woensdag in actie. Zij willen een tariefsverhoging van SRD 1.90 doorvoeren, waardoor het tarief van de PN- route op SRD 15 komt. De bushouders zijn het wachten op de TCT-minister Alice Amafo al meer dan zat. Mahadewsing gaf aan DBS te kennen dat hij de afgelopen dagen is geconfronteerd met de PN -bushouders met de mededeling dat het tarief al een tijdje niet goed is. Zij hebben al zeker twee maanden terug te kennen gegeven een gesprek met de minister te willen hebben, wat steeds weer is uitgebleven. Hij heeft terstond werk hiervan gemaakt en het ministerie gebeld. Hij werd door de beleidsadviseur van de minister ontvangen, waarbij de noden van de PN -bushouders zijn voorgelegd. De PN- bushouders kunnen het hoofd niet meer boven water houden, omdat het tarief al lang achterhaald is.

Gevraagd is aan de minister om een noodoplossing voor de PN- bushouders in te stellen waarbij ten eerste de bushouders voorlopig tegen een tarief van SRD 15 mogen rijden naar Nickerie en visa versa. Een tweede mogelijkheid is dat de staatsbussen van Nickerie weggehaald worden, zodat de PN- bushouders gisteren nog voor een bedrag van SRD 13.10 konden rijden. Toegezegd werd aan de voorzitter van de PLO dat de minister een spoedoverleg zou hebben met het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) om de bussen terstond weg te halen van die route. De directeur van het NVB, Romeo Simons, hiermee geconfronteerd zei dat hij wel is opgeroepen door de minister en dat het weghalen van de bussen wel kan, maar niet zo maar, omdat de NVB ook juridisch is gebonden aan overeenkomsten met de bushouders. Mocht de NVB wel de opdracht van hogerhand krijgen om de bussen weg te halen, dan zit er voor hen niets anders op dan gehoor hieraan te geven, aldus Romeo Simons.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,21-04-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics