Nickerie.Net, vrijdag 21 april 2006  


Samuel Wens eerste voorzitter A Combinatie in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Samuel Wens, voorzitter van de Marrongemeenschap Nickerie, wordt voorzitter van A Combinatie (AC) in dit district. Hij is gisteravond geďnstalleerd in Garuda Place te Wageningen. Bij die gelegenheid was de hele AC-top aanwezig, waaronder ministers Alice Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme en Celsius Waterberg van Volksgezondheid.

“Door deze stap heeft de AC haar vleugels verder uitgebreid naar de andere districten”, zegt Wens. Het district Nickerie, inclusief Wageningen, telt meer dan twaalfhonderd marronafstammelingen. Wens geeft aan dat de AC geen politieke partij is die alleen uit leden van de marrongemeenschap bestaat. Ook andere Surinamers maken deel uit van deze politieke organisatie. Hij benadrukt dat in de toekomst de plaatselijke politieke partijen degelijk rekening zullen moeten houden met AC Nickerie.

In het kader van de installatie van Wens tot voorzitter, wordt er een Marronweekend georganiseerd in Nieuw-Nickerie en op Wageningen. De activiteiten zijn gistermiddag van start gegaan te Wageningen en worden vanmorgen voortgezet in Nieuw-Nickerie. Op het programma staat ook een expo waar Marcel Pinas, kunstenaar uit de marrongemeenschap zijn stukken zal tentoonstellen. Tijdens deze gelegenheid zal hij zijn bekende olielamp schenken aan de plaatselijke gemeenschap. Er staan ook wat sportactiviteiten op het programma. De delegatie vertrekt zondag uit het district.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickere.Net

,21/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics