Nickerie.Net, maandag 24 april 2006  


Vitesse nipt langs Real Saramacca

24/04/2006

WAGENINGEN - Vitesse heeft een nipte 1-0 overwinning geboekt op Real Saramacca in de tweede ronde van Regio West van het Waldo’s Travel lidbondentoernooi. De kampioen van de Wageningen Sportbond (WSB) zag in het Jong Rollings Stadion, Mugaphio Milano pas in de 88ste minuut het winnende doelpunt scoren tegen de kampioen van de Saramacca Sportbond.

Beide kampioenen gingen aftastend te werk en kwamen pas na tien minuten spelen opgang. Vitesse stuitte steeds op de hechte verdediging van Real Saramacca, terwijl aan de andere kant Vitesse-doelman Revelino Lieveld ook onder grote druk werd geplaatst door aanvallers van Real Saramacca. Otmar Jubitana kwam enkele malen zeer gevaarlijk het strafschopgebied van Vitesse binnen, maar kon niet scoren. In de 78ste minuut zag Milano een droomkans verloren gaan toen zijn schot via de linkerpaal het veld terug opveerde en uitverdedigd werd. Tien minuten daarna ondernam hij een solo actie en werd hardhandig aangepakt in het strafschopgebied. De arbiter kende Vitesse een strafschop toe, die feilloos werd ingeschoten door Milano. De return is in het weekend in het Jacques Eliazer Stadion te Groningen, Saramacca.-.


Zaalvoetbaluitslagen Nickerie

24/04/2006

Seleçao - Albatros 8-2 (2-1). Goals: Sergio Tjin A Ton, Marlon Jorick en Anthony Benschop (elk tweemaal), Jairadj Narain en Armando Razack (Seleçao), Rawikant Autar (Albatros/tweemaal);

Pro Team - Samarinda 7-2 (4-0). Goals: Fernando Kasanwirjo (driemaal), Mitchel Dipopawirono en Rocky Wonokarijo (Pro Team/elk tweemaal), Aksel Djokarso en Achmad Bari (Samarinda).-.


Nickeriaanse zangvogelfamilie nog steeds verdeeld

21/04/2006

NIEUW-NICKERIE - De zangvogelfamilie in Nickerie is verdeeld. Momenteel hebben twee afzonderlijke organisaties zich opgeworpen om de sport te ontwikkelen. Aan de ene kant staat een commissie van de Zangvogelbond Nickerie (ZBN), die het 'Pa Willo'-zangvogeltoernooi op het Willemsplein houdt. Anderzijds houdt de nieuwe groep onder de naam ‘Park Zangvogelorganisatie’ sinds zondag zangvogelwedstrijden op het Park.

Het rommelt al geruime tijd binnen de ZBN. Op gegeven moment besloot James Yates af te treden als voorzitter. Om de sport niet in gevaar te brengen, werd er een commissie opgericht onder leiding van Yates om de activiteiten voortgang te laten doen vinden en bestuursverkiezingen voor te bereiden. Bij het Pate Smiths-toernooi was de participatie van zangvogeleigenaren echter bedroevend en gingen zaken verder bergafwaarts.

Yates zegt niet te weten waar de schoen wringt, “maar nadat ik de job onder bepaalde voorwaarden aanvaardde, is het me niet gelukt het voltallig bestuur bijeen te krijgen. Ik weet niet waarom de andere bestuursleden een heel andere houding tegen me aannamen.” Hij zegt wel zich misbruikt gevoeld te hebben.

Een andere bottleneck volgens Yates is dat er formeel nooit bestuursoverdracht heeft plaatsgevonden sinds hij overnam van oud-voorzitter Richenel Small. Hij had daardoor geen zicht op de financiële situatie van de bond, maar werd wel geconfronteerd met een openstaande rekening van ruim 300 Surinaamse dollar bij een winkel. “Ik weet niet waarom Small geen financieel verslag heeft gedaan en wat er met de geldmiddelen is gebeurd. Ik beschuldig niemand, maar de waarheid moet aan het licht komen”, aldus Yates.

Small zegt in een reactie altijd meegewerkt te hebben en zelfs zijn werkplaats beschikbaar gesteld te hebben, waardoor het bestuur-Yates kon vergaderen. Over de financiële situatie: “Mijn financieel verslag is vastgelegd en goed bevonden door een verificatiecommissie. Ik sta klaar het te presenteren aan de leden.” Small zegt verder bereid te zijn Yates de helpende hand te bieden, maar niet wanneer de sfeer zo verziekt is als nu.-.

Bron/Copyright:

DWT/ Nickere.Net

,24/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics