Nickerie.Net, dinsdag 25 april 2006  


Groen licht vierde lening India

25/04/2006

Paramaribo - Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken heeft van collega Humphrey Hildenberg van FinanciŽn groen licht gekregen om een nieuwe leningsovereenkomst met de Indiase regering voor te bereiden. Het gaat om een kredietlijn van 40 miljoen US dollar, de vierde lening die New Delhi aan Paramaribo zal verstrekken.

Tijdens een speciale vergadering van de Raad van Ministers gisteren, heeft Kraag-Keteldijk de ministerraad geÔnformeerd over de goedkeuring door FinanciŽn. Volgens RvM-voorzitter Ram Sardjoe betekent deze goedkeuring dat het leningenplafond dat bij wet is vastgesteld, ruimte biedt voor het aangaan van deze nieuwe lening. Ook geeft de positieve situatie aan dat de staat voldaan heeft aan haar betalingsverplichtingen en dat het bruto binnenlands product (BBP) een stijging vertoont, waardoor de lening gesloten kan worden.

De creditline zal terugbetaald moeten worden. Dit houdt in dat bij de toewijzing van projecten voor de financiering uit deze lening, gelet moet worden op de verdiencapaciteit van de gegadigden, stelt de nationale Voorlichtingsdienst in een persbericht. Buitenlandse Zaken zal zich nu buigen over de voorbereidingen om te komen tot ondertekening van de leningsovereenkomst met India.-.

Bron/Copyright:

DWT/ Nickere.Net

,25/04/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics