Nickerie.Net, donderdag 27 april 2006  


Wageningen vraagt herstel infrastructuur

door Beta Debidien

27/04/2006

WAGENINGEN - "Herstel van de totale infrastructuur van Wageningen". Dat vraagt de gemeenschap van deze plaats in een schrijven aan minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Slechte wegen en verstopte loosleidingen zijn zaken die met de meeste spoed moeten worden aangepakt. Gevreesd wordt dat straks wanneer de regentijd aanbreekt een groot deel van Wageningen onder water zal lopen. “Indien deze zaken niet tijdig worden aangepakt, zal Wageningen letterlijk afgesloten worden van de rest van het district Nickerie,” zegt Ivone Fräser, een bewoonster.

Er is ook aandacht gevraagd voor de tweehonderd ex-arbeiders van de toenmalige Stichting Machinale Landbouw (SML) die langer dan twaalf maanden zonder werk zitten. Pogingen van de overheid deze arbeiders tot boer te vormen zijn totaal mislukt. Deze arbeiders vragen de overheid werkgelegenheid te creëren, zodat ze brood op tafel kunnen leggen. De situatie op Wageningen is onveranderd en het is erg moeilijk voor de mensen die zonder een werk zitten. “We willen ook betere medische voorzieningen hebben voor de schoolgaande jongeren,” zegt leerlinge Savania Jong Loy.

Het is zaak dat het ministerie van Volksgezondheid Wageningen van een goed functionerende apotheek voorziet, want meestal wordt de zaak door onbekende oorzaken gesloten gehouden. Ter verbetering van de medische zorg willen de bewoners een tweede arts hebben. In de brief vragen zij ook om een vestiging van de afdeling van het BOG, het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en van de Jeugdtandverzorging. Voor deze diensten moeten de bewoners nu naar Nieuw-Nickerie afreizen.

Felisi zei dat er enkele weken terug er gesprekken zijn gevoerd met districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar over de vele problemen waarmee het district Nickerie, inclusief Wageningen kampt. Met de weinig beschikbare middelen die het ministerie heeft, zal de bewindsman proberen de infrastructurele problemen van Wageningen op te lossen.-.

Bron/Copyright:

DWT / www.Nickerie.Net

,27-04-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics