Nickerie.Net, zondag 30 april 2006  


CDFS legt eerste steen Margrethenburg krijgt multifunctioneel gemeenschapscentrum

door Beta Debidien, 29/04/2006

NIEUW-NICKERIE - Margrethenburg in het district Nickerie krijgt een multifunctioneel gemeenschapscentrum. Het gebouw wordt opgezet met financiŽle steun van het CDFS, het Community Development Fund Suriname. Gisteren startten officieel de bouwwerkzaamheden met het leggen van de eerste steen. Het is het eerste project van het CDFS in het rijstdistrict en de totale kosten bedragen ruim 74.000 US dollar, inclusief de gemeenschapsbijdrage.

Dit centrum moet na zes maanden opgeleverd worden. De contracten voor de bouwwerkzaamheden zijn vorige maand getekend op het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. Eugenie Heynes, coŲrdinator van het project, merkte op dat goedkeuring is gegeven aan de bouw, omdat in de omgeving van Margarethenburg er geen ontspannings- en educatiemogelijkheden zijn voor jongeren en ouderen. In het centrum komt een ruimte voor internet- en computerfaciliteiten. "Dit zal voor de plaatselijke gemeenschap een heel positieve ontwikkeling met zich meebrengen", gelooft Heynes.

"Onze kinderen zullen van alle faciliteiten nuttig gebruik maken", zegt de buurtbewoner Carmelita Ferreira, tevens voorzitter van de Nickerie Slagbal Bond (NSB). Zij memoreerde dat de doelstellingen van de NSB niet alleen zijn het organiseren van een slagbalcompetitie, maar tevens het bevorderen van het welzijn en de welvaart van voornamelijk vrouwen en jongelui in de buurt. Met deze ontwikkelingsdoelen voor ogen heeft het NSB-bestuur het besluit genomen het terrein aan te vragen om het gemeenschapscentrum op te zetten.

Tegen eind 2003 werd het project ingediend bij het CDFS. Het project hield in een gemeenschapscentrum, een tribune, een goede infrastructuur voor het veld, omrastering en bekokering. Uiteindelijk werd van het project het gemeenschapscentrum goedgekeurd.-.

Bron/Copyright:

DWT / www.Nickerie.Net

,29-04-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics