Nickerie.Net, woensdag 03 mei 2006  


Nickerie heeft nieuwe politiecommandant: ‘Grensoverschrijdende criminaliteit harder aanpakken’

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Hoofdinspecteur Kenneth Bruinings, de nieuwe gewestelijke politiecommandant (GPK) van Nickerie, heeft grootse plannen. Een van zijn prioriteiten is om de grensoverschrijdende criminaliteit die zich steeds meer manifesteert, harder aan te pakken. De politionele activiteiten van zijn voorganger, hoofdinspecteur Elfried Metroos, zal hij voortzetten. “We gaan de activiteiten uitbreiden en voortvarend daaraan werken”, zegt Bruinings streng.

Dertig jaar terug was Bruinings al werkzaam als politieman in Nickerie. Hij nam gisteren het beheer van het Gewest Nickerie over van Metroos. De praktijk wijst uit dat veel illegale zaken Suriname binnenkomen. Om zijn werk optimaal te kunnen doen, verwacht Bruinings alle medewerking van de ressortscommandanten.

Per gisteren bestaat de politieleiding in het gewest Nickerie verder uit inspecteur Humphrey Dors en Metroos. Metroos blijft voorlopig als hulpofficier in Nickerie. Hij wordt binnenkort in een andere functie benoemd, maar wil er niet over uitweiden. Hoofdinspecteur Stanley Benschop wordt de gewestelijke politiecommandant van het district Wanica.

Metroos, die tien jaar lang in Nickerie de functie van GPK heeft bekleed, ziet als hoogtepunt de eerste politieopleiding in Nickerie die hij van de grond heeft kunnen krijgen. “Mijn beloning is dat ik tien jaar lang het district heb gediend als GPK”, zegt Metroos. Hij heeft zijn opvolger alle ondersteuning toegezegd.

Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie heeft bij zijn werkbezoeken vaker aangehaald dat Nickerie geen veiligheidsproblemen kent. Tegelijkertijd gaf hij aan dat de politie moet blijven werken om het veiligheidsgevoel onder de gemeenschap te bevorderen, zegt Metroos.-.

Bron/Copyright:

DWT/Nickerie.Net

,03-05-2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics